Hotel West Inn, Hippolytushoef,

Hotel West Inn
Hotel West Inn
Hotel West Inn
Hotel West Inn

In de kop van Noord Holland, vlakbij de afsluitdijk in het dorpje Hippolytushoef ligt Hotel West Inn. Vanuit het hotel is het niet ver naar het Noordzeestrand van Callantsoog, het IJsselmeer en het Amstelmeer. Het kleinschalige hotel beschikt over 7 verschillende kamers. Alle kamers beschikken over gratis WiFi, televisie en een badkamer met douche en toilet. 

Ontbijten is 's ochtends tussen 08:30 - 10:30 uur mogelijk . Het ontbijt vindt plaats in de gezamenlijke ruimte waar tevens gratis koffie- en theefaciliteiten voorhanden zijn. Het hotel beschikt niet over een eigen restaurant, maar er kan wel een lunchpakket besteld worden.

Omgeving

Hippolytushoef is een dorp in de gemeente Hollands Kroon in de provincie Noord-Holland. Tot en met 2011 was Hippolytushoef de hoofdplaats van de gemeente Wieringen. De Hippolytuskerk staat op een kunstmatige hoogte in het midden van het dorp. De basis van de toren is van tufsteen en dateert uit de 12e eeuw. De toren werd in de 15e eeuw verhoogd (baksteen) en van een gemetselde spits voorzien. Het oorspronkelijke romaanse of vroeggotische schip van de kerk is tijdens de zomerstorm van 1674 verwoest. In het na deze ramp herbouwde schip zijn gebrandschilderde ramen geplaatst. Van deze ramen (vervaardigd in 1676) is alleen dat van het Noorderkwartier over. De kerk is vanaf het begin van de 14e eeuw gewijd geweest aan de kerkvader Hippolytus. In Hippolytushoef staan verder de Doopsgezinde Vermaning, een kerkje uit 1861, de rooms-katholieke kerk uit 1868 en de protestantse Ankerkerk van 1967.

Net buiten het dorp is Museum Allerhande gevestigd in een 100 jaar oude boerderij. De korenmolen De Onderneming, een grondzeiler uit 1851, staat aan het begin van het dorp.

Hotel West Inn ligt ook op het voormalige eiland Wieringen in het dorpje Hippolytushoef. Even heerlijk uitwaaien op het strand of wandelend en fietsend de omgeving bekijken. Van alles is mogelijk. Vanuit het hotel is zowel het Noordzeestrand, het Amstelmeer en IJsselmeer gemakkelijk te bereiken. Het prachtige natuurgebied de Schoorlse Duinen ligt ook niet ver van het hotel vandaan. Een dagje Texel behoort ook tot de mogelijkheden. Den Helder ligt op slechts 20 minuten rijden van het hotel. In deze stad ligt de belangrijkste Marinebasis van Nederland en het Martiem Museum is hier ook gevestigd.

In de omgeving van Hotel West Inn

De faciliteiten van Hotel West Inn