Camping Recreatiepark Aalsmeer, Aalsmeer,

Camping Recreatiepark Aalsmeer
Camping Recreatiepark Aalsmeer
Camping Recreatiepark Aalsmeer

Onze camping in Aalsmeer is verweven met een ruim opgezette jachthaven aan de Westeinderplassen die plaats heeft voor driehonderd boten. Geniet van de gemoedelijke sfeer, onze gastvrijheid, maar vooral van een fijn verblijf in uw caravan, camper, tent of boot. Beleef een onvergetelijke tijd op en aan het water op onze camping in Aalsmeer!

Camping met ligplaats voor boot in jachthaven
Op onze camping kunt u op diverse manieren kamperen. Het is geweldig om een ligplaats met een privé graslandje te huren. Hier kunt u kamperen in een tent en kampeert u pal aan het water. Heeft u een eigen boot, dan kunt u aanmeren bij uw kampeerplaats en gaan varen wanneer u maar wilt. Deze kampeerplaatsen liggen aan de Ringvaart van de Haarlemmermeer, op zeer korte afstand van de Westeinderplassen. Door de zachte grond is het helaas niet mogelijk om op de landjes te kamperen met een caravan of camper.

Wilt u graag kamperen met een camper of caravan? Recreatiepark Aalsmeer biedt camperplaatsen aan voor campers tot 7,5 meter op haar parkeerterrein, gelegen aan een riante groenstrook. Hier kunt u uiteraard ook kamperen met uw caravan of vouwwagen.

Kamperen met een tent op een eiland op de Westeinderplascamping aan het water 4
Recreatiepark Aalsmeer heeft een prachtig eiland op een unieke locatie in het Westeinderplassengebied waar u kunt overnachten in een tent. Hoe bijzonder is dat, overnachten op een onbewoond eiland! Voor deze locatie dient u vooraf een tentvergunning bij ons aan te vragen. Deze plaatsen worden alleen voor het gehele seizoen verhuurd.

Bijzonder overnachten in een trekkershut op onze camping in Aalsmeer
Wilt u op bijzondere wijze overnachten op een camping in Aalsmeer? Huur dan een trekkershut. Direct aan het water gelegen, op korte afstand van de Westeinderplassen. De hutten zijn per boot te bereiken en dat maakt het des te specialer. Kom slapen en genieten in Aalsmeer.

Eropuit tijdens uw vakantie bij Recreatiepark Aalsmeer
Onze camping in Aalsmeer is de perfecte locatie voor watersportliefhebbers. Daarnaast zijn er nog zoveel andere mogelijkheden voor een gezellig dagje uit. Nabij de camping met jachthaven liggen diverse toeristische attracties. Amsterdam ligt op steenworp afstand. Ga heerlijk winkelen, uit eten of cultuur snuiven om maar een paar voorbeelden te noemen. Bekijk hier onze tips voor een geslaagd dagje uit.

Omgeving

Aalsmeer is een plaats en gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Holland en heeft een oppervlakte van 34,40 km² (waarvan 11,71 km² water). De gemeente Aalsmeer omvat het dorp Aalsmeer dat aan de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder ligt, en de gehuchten / dorpen Calslagen, Kudelstaart, Oosteinde en Vrouwentroost. De gemeente maakt deel uit van de plusregio Stadsregio Amsterdam.

Aalsmeer grenst aan de Westeinderplassen (een derde van het Aalsmeerse gebied is water). Op de Westeinder is veel watersport en de gemeente telt vele jachthavens. Los van de watersport, vormen de plassen een waardevol natuurgebied, met opvallende rietzudden en moerasbomen. In de Westeinderplassen liggen veel eilanden en eilandjes, waar plaats is voor recreatie en tuinbouw (planten, bloemen en vruchten). Veel eilanden zijn privébezit. De Westeinderplassen zijn te bezoeken met een rondvaartboot die vertrekt vanaf het Praamplein in het centrum van het dorp.

Aan de rand van de Westeinder staat de opvallende watertoren van Aalsmeer. Deze met Art deco ornamenten gedecoreerde toren is een Rijksmonument.

's Zomers kan men de Historische Tuin Aalsmeer bezichtigen die een beeld geeft van de tuinbouw sinds de 17e eeuw: fruitteelt, boomkwekerij, aardbeienteelt, vormcultuur, seringen, buitenbloemen, perkgoed, snijbloemen en potcultuur.

 

In de omgeving van Camping Recreatiepark Aalsmeer

De faciliteiten van Camping Recreatiepark Aalsmeer