B&B De Zilveren Maan, Balkbrug,

B&B De Zilveren Maan
B&B De Zilveren Maan
B&B De Zilveren Maan
B&B De Zilveren Maan

De Zilveren Maan is een knusse Bed & Breakfast, gevestigd in een Saksische boerderij in het Overijsselse Balkbrug. Tevens bevind je je in de prachtige omgeving van natuurgebied het Reestdal, waar je helemaal tot rust komt. Ook een uitstapje naar Meppel en Hoogeveen behoort tot de mogelijkheden tijdens je verblijf in De Zilveren Maan.

De Zilveren Maan beschikt over kamers die standaard zijn voorzien van een zitje, televisie, radio, wekker, gratis draadloos internet, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een douche. Je dag in Overijssel begint goed met een heerlijk ontbijt in de ontbijtruimte van de B&B. In de directe omgeving vind je een aantal restaurants waar je kunt genieten van een lunch en diner. Is het mooi weer? Dan is het aangenaam vertoeven met een drankje op het terras van De Zilveren Maan.

Omgeving

Balkbrug is een dorp in de gemeente Hardenberg en telde in 1 januari 2020 ongeveer 3.830 inwoners. Het dorp is ontstaan aan het kanaal de Dedemsvaart. Het dankt zijn naam aan een balk die onder een brug in dit kanaal lag. Deze balk moest voorkomen dat schepen met te grote diepgang deze brug konden passeren. Het lag ook op de kruising van deze vaarweg met de weg van Ommen naar Meppel, waardoor hier een wat grotere nederzetting kon ontstaan. Ook werd de groei van het dorp bespoedigd door het oprichten van een bedelaarskolonie van de "Maatschappij van Weldadigheid" rond 1800 op de Ommerschans ten zuiden van het dorp. Aan de noordelijke rand van het dorp loopt de N377. In Balkbrug zelf is een snelheidsbeperking aangelegd van 50 kilometer per uur, en zijn in plaats van een tegenwoordig twee rijstroken per rijrichting beschikbaar. De N48 richting Hoogeveen en Ommen passeert ten oosten van het dorp deze weg middels een viaduct met op- en afritten.

Door de prachtige ligging van De Zilveren Maan zijn rust- en natuurliefhebbers hier aan het juiste adres. Volg zeker een van de vele uitgestippelde fiets- en wandelroutes en zie de mooiste plekjes! Ook vind je in de omgeving volop mogelijkheden om te gaan zwemmen, paardrijden en mountainbiken. Wil je een uitstapje maken naar een wat grotere stad? Rijd dan in ongeveer 20 minuutjes naar het gezellige Meppel. Bekijk hier een van de molens, ga een middagje winkelen en strijk neer op een gezellig terras.

In de omgeving van B&B De Zilveren Maan

De faciliteiten van B&B De Zilveren Maan