Camping de Waterwolf, Lauwerzijl,

Camping de Waterwolf
Camping de Waterwolf
Camping de Waterwolf
Camping de Waterwolf

Welkom bij camping en jachthaven de Waterwolf. Wij liggen aan het Reitdiep in het mooie Middag - Humsterland gebied en bieden zo de perfecte omgeving om tot rust te komen. Op onze camping vind u ruime staanplaatsen voor chalets en sta- en tourcaravans. Ook beschikken wij over een aparte tentenveld en een haven met ligplaatsen voor diverse schepen. Onze (sanitaire) voorzieningen maken uw verblijf compleet: Er zijn warme douches, gratis WiFi, voldoende elektriciteits aansluitingen, een verwarmd openbaar zwembad met zonneweide, een wasserette en speelvoorzieningen voor de kinderen.

Bij ons kunt u ’s avonds heerlijk tot rust komen, om de volgende dag volledig te beleven zoals u dat wil. Hoewel de camping de gezelligheid geeft van een knus dorp, is er voldoende privacy voor zowel chalets, sta- als tourcaravans als tenten. Naast de natuurrijke omgeving beschikken de kavels over een eigen aansluiting voor riolering, drinkwater, elektriciteit (16A) en natuurlijk gratis WiFi. Maar wij bieden meer !

Wat te denken van het verwarmde openbare zwembad met wedstrijdbassin, lage en hoge duikplanken, een speelbassin en een veilig kleuter en peuterbad.
Daarnaast ligt een prachtige zonneweide, waar u kunt relaxen of een partijtje beach-volleyballen.

In het café-restaurant kunt u binnen of buiten genieten van een hapje of drankje. Voor hen die van meer actie houden: zowel op de camping als in de omgeving is er genoeg te beleven!

Onze camping en jachthaven is dus geschikt voor iedereen die wil genieten van een mooie omgeving, geschikt voor alle leeftijden.

Omgeving

Lauwerzijl is een dorp in de gemeente Westerkwartier in de Nederlandse provincie Groningen. Het dorp telt 205 inwoners. Tot 1990 behoorde het dorp tot de voormalige gemeente Oldehove, daarna tot 2019 tot de voormalige gemeente Zuidhorn.

Fruitdorp Lauwerzijl is een van de leukste dorpjes in het hoge noorden. Saamhorigheid en veel activiteiten voor jong en oud. Langs ons dorp stroomt het riviertje de Lauwers. Net als Niezijl, Pieterzijl en Kommerzijl eindigt ook de naam van dit dorp op "zijl" en dat betekent dat ze bij een "zijl" of "sluis" zijn ontstaan, sluisdorpen dus. Rond de 11e eeuw kreeg men de techniek van de uitwaterings-sluis onder de knie. Bij eb werden de sluisdeuren opengezet om het overtollige water naar zee af te voeren. Bij opkomend water werden de deuren weer dichtgedraaid zodat het zeewater buiten bleef. Deze ontwikkeling betekende dat de noodzaak van het wonen op wierden zijn langste tijd had gehad. In 1877 werd het gebied van de voormalige gemeente Oldehove vergroot met een vruchtbaar, ingepolderd gebied, nl. een groot deel van de Nieuwe Ruigezandsterpolder. Hierdoor ontstond het dorp Lauwerzijl en werden de 7 "stadsboerderijen" gebouwd. Deze naam ontvingen ze omdat ze, evenals de polder destijds, het eigendom waren van de stad Groningen.

Groningen ligt op 26 km van camping waterwolf, en Leeuwarden bevindt zich op 48 km afstand. De dichtstbijzijnde luchthaven is Groningen Eelde, op 38 km van de accommodatie. De accommodatie biedt een gratis pendeldienst van/naar de luchthaven.

 

In de omgeving van Camping de Waterwolf

De faciliteiten van Camping de Waterwolf