B & B De Gouwe Plek, Hoogwoud,

B & B De Gouwe Plek
B & B De Gouwe Plek
B & B De Gouwe Plek
B & B De Gouwe Plek

B & B De Gouwe Plek ligt in Hoogwoud. De Gouwe Plek biedt accommodatie met een terras en gratis WiFi. De accommodatie biedt uitzicht op de tuin en ligt op 23 km van Sint Maarten. De bed & breakfast is uitgerust met een kabel-tv. De bed & breakfast serveert dagelijks een continentaal ontbijt en een à-la-carteontbijt. Gasten van B & B De Gouwe Plek kunnen fietsen in de buurt, of genieten van de tuin.

Omgeving

Hoogwoud is een plaats die behoort tot de West-Friese gemeente Opmeer in de provincie Noord-Holland.Aanwezige monumenten zijn onder meer het 18e-eeuwse raadhuis en de 17e-eeuwse kerk met een doopvont uit de 15e eeuw. Verder heeft Hoogwoud een tramstation uit 1910 en in de middeleeuwen had Hoogwoud ook een kasteel: Huis Hoogwoud.[3] Even buiten het dorp staat de poldermolen De Vier Winden. Aan de westkant van het dorp staat de korenmolen De Lastdrager.

De ware tuinliefhebber kan Hoogwoud niet links laten liggen. In deze van oorsprong boerengemeente vind je het wereldberoemde tuincentrum, De Boet. Niet alleen druk bezocht door bewoners uit de regio maar ook door buitenlandse toeristen. Dit is misschien wel het grootste tuincentrum van Nederland waar je een keur aan groene artikelen vindt: van bomen, heesters, bloemen, planten, barbecues tot tuinmeubelen. Vanaf eind oktober vindt hier ook de bekende en groots opgezette kerstmarkt plaats.

Wie overigens de landelijke omgeving van Hoogwoud op een originele manier wil ontdekken kan in het dorp een kano huren. Geniet van de rust en ontdek vanaf het water het uitgestrekte Westfriese landschap.

Aan de Koningspade even buiten Hoogwoud heeft de tijd stilgestaan. In Museumboerderij West-Frisia waan je je in een bewoonde stolpboerderij anno 1900. De geschiedenis herleeft zodra je de boerderij uit 1857 binnenstapt. Het lijkt alsof de bewoner even weg is en zo weer thuis kan komen.

Alkmaar ligt op 27 km van de accommodatie en Egmond aan Zee ligt op 35 km afstand. De dichtstbijzijnde luchthaven is Schiphol, op 64 km van B & B De Gouwe Plek.

In de omgeving van B & B De Gouwe Plek

De faciliteiten van B & B De Gouwe Plek