Het Afrika Museum, Berg en Dal,

Het Afrika Museum
Het Afrika Museum
Het Afrika Museum
Het Afrika Museum

Het Afrika Museum in Berg en Dal (nabij Nijmegen) is gewijd aan kunst uit en culturen van het continent Afrika. Het museum, opgericht in 1954, is begonnen als Missiemuseum van de Congregatie van de Heilige Geest. De paters van deze orde verzamelden Afrikaanse voorwerpen om meer te leren over Afrikaanse religies.

In de loop van de 20ste eeuw heeft het museum haar horizon verbreed en toont naast religieuze en traditionele voorwerpen ook een grote collectie hedendaagse kunst. In het Afrika museum ontdek je dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn: mens.

Het Afrika Museum bestaat uit een binnen- en een buitenmuseum. In het binnenmuseum krijgt de bezoeker aan de hand van traditionele en moderne topstukken een helder beeld van de verspreiding van mensen uit Afrika over de hele wereld als gevolg van slavenhandel en emigratie. Het huidige buitenmuseum geeft een beeld van de traditionele architectuur van vijf volkeren uit de landen Ghana, Lesotho, Mali, Kameroen en Benin. Speciaal voor kinderen is er een kinderbeeldenbos, vol dieren uit Afrikaanse mythen.

Het Afrika Museum is van dinsdag t/m zondag geopend van 10.00 - 17.00 uur.

Omgeving

Berg en Dal is een dorp in de Nederlandse gemeente Berg en Dal, nabij Nijmegen in de provincie Gelderland.Het natuurrijke landschap van de gemeente Berg en Dal is heel bijzonder. U vindt er een afwisseling van bossen, heuvels, dalen, beekjes, dorpen, kerkjes, villa’s, boerderijen, kolken, oude rivierlopen, dijken, weidse polders, uiterwaarden en een machtige rivier. Het gebied kent een rijke geschiedenis, die op veel plaatsen zichtbaar is. Daarnaast is er een gevarieerd aanbod van culturele en recreatieve attracties. Dit alles maakt de gemeente Berg en Dal tot een gewilde verblijfplaats. Ook u bent van harte welkom!

De vele wandelpaden, de bossen en de on-Nederlandse heuvels bieden je prachtige tochten.Het ontstaan van de N70 wandelroute gaat terug naar 1970, het natuurbeschermingsjaar. Deze unieke wandeling voert je over 8 ‘bergen’ met fraaie namen zoals de Boterberg, de Sterrenberg en de Duivelsberg. Ook wandel je onderweg door bossen en biedt het heuvelachtige landschap prachtige vergezichten over de polders, schilderachtige laantjes en het rivierenlandschap. De totale route is circa 16 kilometer lang. Je kunt ook een deel hiervan wandelen.

Bezienswaardigheden
Het Afrika Museum in Berg en Dal is gewijd aan Afrikaanse kunst en cultuur. Het bestaat uit een binnenmuseum en een buitenmuseum met woonerven uit enkele Afrikaanse landen. Park Tivoli is een amusementspark, gericht op families met kleine kinderen. Het is ontstaan uit een speeltuin bij Hotel Nederland.
Romeins aquaduct bij Berg en Dal

In de omgeving van Het Afrika Museum

De faciliteiten van Het Afrika Museum

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: