Hotel De Schildkamp, Asperen,

Hotel De Schildkamp
Hotel De Schildkamp
Hotel De Schildkamp
Hotel De Schildkamp

Als gast van ons hotel zult u de rust en de ruimte ervaren, zowel binnen als buiten. De Schildkamp ligt in Asperen, aan de Linge, die kronkelt door de Betuwe met links en rechts de uitgestrekte fruitboomgaarden, ver van al het drukke verkeer. Ons hotel is geclassificeerd als Superior en dat merkt u aan alles. Zo hebben onze ruime kamers (64) een oppervlakte van minimaal 25m2 en beschikken ze over een moderne badkamer met douche of bad, digitale televisie, kluis, telefoon, bureau en zithoek. In uw kamer heeft u beschikking over gratis high speed glasvezel Wifi. Wij hebben verschillende kamers, passend bij uw wensen: éénpersoonskamers, tweepersoonskamers met of zonder bad en suites. 24 Kamers hebben airconditioning.

Omgeving

Een prachtig oud stadje aan de Linge. De stad wordt omgeven door een gerestaureerde stadswal, die te zien is vanaf de Linge. Je herkent Asperen al van verre door de toren van de prachtige gotische kerk. Deze is in de avond ook prachtig verlicht. Wandelend door de straten waan je je af en toe in de middeleeuwen. Asperen maakt onderdeel uit van de Hollandse Waterlinie. Het nabij gelegen fort Asperen (in Acquoy) is zeker een bezoek waard. De Zuider Lingesluis (1809) en de Noorder Lingesluis (1862) maken deel uit van de Diefdijklinie, de oostelijke droge waterkering in de dijkring van de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden. De linie moet de lager gelegen westelijke gebieden beschermen tegen Betuws overstromingswater.

De sluizen hadden tevens een functie in de Hollandse Waterlinie. Bij een vijandige aanval op het Gewest Holland werden de sluisdeuren gesloten. Daardoor kwam het gebied ten oosten van de Diefdijklinie onder water te staan. De tweede wereldoorlog toonde aan dat water als verdedigingslinie de vijand niet meer tegenhield. De sluizen zijn in 1997 gerestaureerd. Rondom de sluizen is het altijd even gezellig. Veel pleziervaart en er wordt nogal eens gezwommen.
Het bijzondere stadje heeft de toerist wat te bieden. Het museum Oud Asperen, gevestigd aan Achterstraat 64, vol met historische gegevens en gebruiksvoorwerpen, is een aanrader. Of wat te denken van het Nationaal Auto Miniatuur museum “Het Minidome“. Hier is een ongekende collectie miniatuur autootjes te bewonderen (Voorstraat 80). Voor de verzamelaar en de autoliefhebber een bezoek zeker waard.

 

 

In de omgeving van Hotel De Schildkamp

De faciliteiten van Hotel De Schildkamp