Onderwijsmuseum Educatorium, Ootmarsum,

Onderwijsmuseum Educatorium
Onderwijsmuseum Educatorium
Onderwijsmuseum Educatorium
Onderwijsmuseum Educatorium

Een bezoek aan ons Schoolmuseum is een echt Feest der Herkenning. Uw schooltijd komt tot leven. Schoolbanken van toen tot nu, schoolplaten van Jetses, Isings en van Lummel, leesmethodes van Aap, Noot Mies tot Boom, Roos, Vis, rekenmethodes, inktflessen en pennen, breiwerkjes en nog veel meer, alles roept herinneringen op aan de school van vroeger en nu.  In diverse vertrekken laten wij u de ontwikkeling van het onderwijs zien door de eeuwen heen. (Groot-)ouders kunnen hier hun (klein-)kinderen vertellen hoe het er vroeger bij hen op school aan toeging. Op aanvraag worden groepslessen gegeven.

Het Onderwijsmuseum Educatorium Ootmarsum is sinds 1994 gevestigd aan de Keerweer in het uit de 17e eeuw daterende vakwerkgebouw
“Het Ambachtshuis”. Op 16 november 2017 mochten wij onze 300.000 ste bezoeker ontvangen!!

Omgeving

Ootmarsum is een stadje in Twente (provincie Overijssel, Nederland). Rond 1300 werden aan Ootmarsum stadsrechten verleend. Tot 2001 vormde Ootmarsum met enkele omliggende buurtschappen de gemeente Ootmarsum. In 2001 is de gemeente Ootmarsum met de gemeenten Denekamp en Weerselo gefuseerd tot de gemeente Dinkelland. Ootmarsum wordt ook wel siepelstad genoemd. De siepel (ui) wordt in overdrachtelijke zin ook als toeristische trekpleister gebruikt. Drie keer per jaar tijdens de bouwvakvakantie is er een siepelmarkt, die bezoekers trekt uit de wijde omgeving.

Een van de dingen waarvoor u de toeristische regio Ootmarsum-Dinkelland bezoekt is ruimte. Rondzwerven door uitgestrekte bossen, eeuwenoude landgoederen en langs kabbelende beekjes. Hier en daar komt u zelfs over een heuse berg. Te midden van dit heerlijke landschap stuit u onder meer op het (kunst) stadje Ootmarsum en de dorpen Denekamp en Weerselo. Twente creëert vanzelf ruimte in uw hoofd en opeens heeft u tijd zat...omdat het leven hier net even langzamer en gemoedelijker is. U komt helemaal tot uzelf.

Ootmarsum-Dinkelland is een fantastische uitvalsbasis voor een kort bezoek of een langer verblijf in Twente. Het is een unieke, inspirerende plek met karakter. Een plek met pure natuur, kunst, cultuur en fijne lifestyle-winkels en als mooi contrast het nuchtere boerenleven, met tractoren op de weg en bossen waarin je nog kunt verdwalen.

 

In de omgeving van Onderwijsmuseum Educatorium

De faciliteiten van Onderwijsmuseum Educatorium

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: