Internationaal Brandweermuseum, Rijssen,

Internationaal Brandweermuseum
Internationaal Brandweermuseum
Internationaal Brandweermuseum
IInternationaal Brandweermuseum

Het Internationaal Brandweermuseum Rijssen is opgericht in 1996. In het museum vindt u artikelen die in de afgelopen jaren door Brandweerkorpsen over heel de wereld zijn gebruikt.

Deze artikelen variëren van brandweerhelmen tot complete vooroorlogse brandweerwagens. Helmen uit Japan, Zuid-Afrika, China enz. zijn slechts enkele voorbeelden van een zeer ruime, doch zeer zorgvuldig geselecteerde collectie.

Het internationaal Brandweermuseum Rijssen is uniek in Nederland. Dit museum beheert namelijk een collectie van internationale herkomst. Allerlei werktuigen, uniformen en kleine voorwerpen betrekking hebbend op het brandweerwezen vanuit Europese landen maar ook uit bijvoorbeeld Japan zijn geëxposeerd.
Het werk van een brandweerman bestaat uit het redden van mensen uit diverse benarde situaties en het blussen van branden. Voor zijn eigen veiligheid is het daarbij belangrijk dat hij zorgvuldig omgaat met zijn materialen. Ook in dit museum wordt goed voor de werktuigen en gereedschappen gezorgd. Er zijn historische brandbluswagens te zien, waarop het water met de hand wordt opgepompt. Oude wagens die met paarden werden getrokken, maar ook een vroege motorspuit die voor het vervoer achter een automobiel werd gehangen. Goed te bekijken zijn de brandweeruniformen uit verschillende landen. Een aantal brandweerhelmen is geselecteerd voor presentatie uit een collectie van wel 500 helmen, waaronder exemplaren uit Amerika, Frankrijk en Italië.

Omgeving

Rijssen is een stad in de gemeente Rijssen-Holten en ligt in de Nederlandse provincie Overijssel, tussen Deventer en Almelo.Rijssen heeft ook een eigen treinstation: Station Rijssen. Hier stoppen van maandag tot vrijdag 2x per uur treinen richting Apeldoorn en 2x per uur treinen richting Almelo, of Enschede. In het weekend rijden ze 1x in het uur.

Rijssen is een stad met een lange historie met vele verhalen. In elke straat en elke steeg valt wel wat te vertellen. De stadswandeling van Rijssen leidt u langs de meest bezienswaardige plekken en laat u onder andere kennis maken met Jan met de panne en Soare het Eiervrouwtje. De wandelroute begint in het centrum op het Schild bij de Hervormde Schildkerk en is bijna zes kilometer.

Winkelstraten lijken tegenwoordig steeds meer op elkaar. Rijssen doet daar gelukkig niet aan mee, want in deze Twentse stad zijn er lokale winkels in overvloed. Wel zo leuk en net even anders. Veel lokale winkeliers weten al jarenlang - van generatie op generatie - winkelliefhebbers naar Rijssen te trekken. Als je een dag in Rijssen hebt gewinkeld, weet je waarom: er zijn stoere, stijlvolle en casual modezaken in overvloed, afgewisseld met veel hippe woonwinkels. En ben je toe aan iets lekkers, dan is er in het centrum genoeg keus om neer te strijken op een gezellig terras. Iedere donderdagavond is het koopavond in Rijssen. De winkels in het centrum zijn tot 21.00 uur geopend!

 

 

 

In de omgeving van Internationaal Brandweermuseum

De faciliteiten van Internationaal Brandweermuseum

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: