Memory Museum, Nijverdal,

Memory Museum
Memory Museum
Memory Museum
Memory Museum

In het Memory Museum in Nijverdal beleeft de bezoeker stap voor stap de Tweede Wereldoorlog, vanaf de opkomst van het Nationaalsocialisme in Duitsland tot en met de bevrijding van Nederland. Als bezoeker ervaar je met je zintuigen het verschil tussen oorlog en vrede.

Wij zijn een maatschappelijk museum over vrijheid. Door in vredestijd te spreken over oorlog kan jij als bezoeker het inzicht krijgen in welke luxe wij leven: vrijheid. Om dit besef überhaupt te krijgen, hebben duizenden mannen uit een ander land het ondenkbare gedaan: hun leven geofferd om de vrijheid van de Nederlanders mogelijk te maken. Op het moment dat je dit besef krijgt en inziet hoe de Tweede Wereldoorlog heeft kunnen ontstaan, dan kan je ook een toekomstige oorlog voorkomen.

Omgeving

Nijverdal is een Nederlandse stad in de Overijsselse gemeente Hellendoorn. Met haar prachtige ligging aan de voet van de Sallandse Heuvelrug, de gezellige winkelstraten, het idyllische riviertje De Regge en de gunstige ligging ten opzichte van vele verschillende attracties, uitjes en bezienswaardigheden is Nijverdal namelijk een echt toeristendorpje.

 

 

In de omgeving van Memory Museum

De faciliteiten van Memory Museum

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: