Herman Brood Museum, Zwolle,

Herman Brood Museum
Herman Brood Museum
Herman Brood Museum
Herman Brood Museum

Het Herman Brood Museum toont een brede collectie van Herman Brood, afkomstig uit de privécollectie van vriend en initiator Ivo de Lange, weduwe Xandra Brood, dochter Lola en beide zussen van Herman. Het gaat om brieven, tekeningen en gedichten, door hem geschreven en geschilderd op doek, stukken papier en bierviltjes.

Er zijn ook persoonlijke items van Brood zelf te zien. Nooit eerder vertoonde foto’s, door hem beschilderde gitaren, kledingstukken, schildersmateriaal en zelfs zijn spuitnaalden.

Ook fans komen geregeld met voorwerpen van Herman die dan ook eventueel geëxposeerd kunnen worden met naamsvermelding.

Naast deze continu wisselende exposities treft men ook een Herman Brood-winkel, waar fans naast een breed assortiment merchandise ook schilderijen, zeefdrukken, muziek, documentaires en boeken van Herman Brood kunnen kopen.

Openingstijden
Woensdag: 12:00 – 17:00
Donderdag: 12:00 – 17:00
Vrijdag: 12:00 – 17:00
Zaterdag: 12:00 – 17:00
Zondag: 12:00 – 17:00
Maandag en dinsdag: gesloten

Omgeving

Zwolle is de hoofdstad van de Nederlandse provincie Overijssel. Zwolle ligt aan het Zwarte Water en de Overijsselse Vecht en is via het Zwolle-IJsselkanaal verbonden met de IJssel. De stad ligt in de regio IJsseldelta.  Zwolle is een moderne mini-metropool waar je kunt ronddwalen in de rijke geschiedenis. Struin door de winkelstraten en ontdek de hippe conceptstores. Prikkel je smaakpapillen met de beroemde haute cuisine van De Librije. Neem een kijkje in de mooiste boekhandel van Nederland en dompel je onder in de spraakmakende tentoonstellingen van Museum de Fundatie. Ontdek onze mooie stad en vier het leven tijdens onze talloze festivals en evenementen!

In Zwolle vind je de unieke combinatie van de historische grandeur van het rijke Hanzeverleden en de innovatieve bruisende sfeer van een moderne mini-metropool. Binnen de oude stadsmuren ontdek je een veelheid aan cultureel en culinair aanbod.

Hanzestad Zwolle
Talloze festivals, de culinaire top van Nederland, spraakmakende tentoonstellingen, allemaal te ontdekken in een Middeleeuws decor van de oude Hanzestad. De stervormige gracht, Hanzepakhuizen en statige gevelpanden tonen de oorsprong van de huidige welvaart.

Zwolle historische binnenstad
Het historisch stadshart herbergt vele terrassen, restaurants en cafés. Flanerend door het centrum kom je vanzelf bij de twee meest opvallende verschijningen van Zwolle: de mooiste boekhandel van Nederland; 'Waanders In de Broeren' en Museum de Fundatie. Vanuit het opvallende raam van het museum heb je aan één blik genoeg: de bruisende binnenstad ligt aan je voeten.

In de omgeving van Herman Brood Museum

De faciliteiten van Herman Brood Museum

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: