Het Zoutmuseum, Delden,

Het Zoutmuseum
Het Zoutmuseum
Het Zoutmuseum
Het Zoutmuseum

Het Zoutmuseum vertelt het complete verhaal over zout. In het museum gaat het niet alleen over de geschiedenis rondom Twickel, Boekelo en Hengelo, maar ook om de periodes veel verder terug in de tijd. Zout is in de wereldgeschiedenis een belangrijke component in de chemie. Dit wordt op een speelse en educatieve manier belicht. Kinderen zien op een aansprekende manier het belang van en de mogelijkheden, die zout biedt. Het Zoutmuseum stelt voor spreekbeurten prachtige hulpmiddelen beschikbaar. Zeer de moeite waard is de basisexpositie en grote verzameling zoutvaatjes.

De rijke en gevarieerde (interactieve) informatie over deze belangrijke grondstof voor ons leven zal jong en oud, individuele bezoeker en groep, verwonderen.

Omgeving
Het museum ligt in het historische hart van het stadje Delden dat veel te bieden heeft op het gebied van toerisme. Delden ligt centraal in het sfeervolle, kleinschalige Twentse landschap. Het Zoutmuseum Delden ligt in een regio die van oudsher bekend is vanwege zoutwinning en verweking. Sporen/ overblijfselen daarvan zijn zowel fysiek als in verhalen aanwezig. Op een steenworp afstand van het museum, op landgoed Twickel, is bij een diepteboring naar drinkwater zout aangetroffen.

In de omgeving van Het Zoutmuseum

De faciliteiten van Het Zoutmuseum

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: