Speelgoedmuseum Deventer, Deventer,

Speelgoedmuseum
Speelgoedmuseum
Speelgoedmuseum
Speelgoedmuseum

Jaarlijks vinden tienduizenden kinderen en (groot)ouders hun weg naar Speelgoedmuseum Deventer. We zijn een familiemuseum boordevol alledaags en bijzonder speelgoed waar mensen van 0 tot 88 een geweldige en leerzame middag beleven. En dat al sinds 1932! Eerst als dependance van het historisch museum en na een aantal verhuizingen en uitbreidingen sinds 1983 gevestigd aan Brink 47.

Collectie
We beschikken over de grootste en belangrijkste openbare speelgoedcollectie in Nederland. Bijzondere poppen en poppenhuizen, treinen, verschillende soorten mechanisch- en optisch speelgoed, bordspellen en games; het museum heeft het allemaal. De collectie is ook online te bekijken.

Speciaal voor kinderen
Kinderen kijken niet alleen met hun ogen. Daarom zijn er ook plekken in het museum waar kinderen dingen mogen doen. De speelzolder, spelletjesruimte en opticazaal zijn daarbij favoriet. Ook de voorstellingen op zaterdag zijn populair.

Omgeving

Deventer: Hanzestad aan rivier de IJssel en één van de oudste steden van Nederland! Laat je verwonderen over de historie tijdens een stadswandeling en struin door de authentieke straatjes langs unieke winkeltjes, bijzondere galeries en fijne plekjes voor een hapje en een drankje. Deventer is een stad die je verrast, een dynamische stad met bruisende evenementen.

Laat je verrassen door het veelzijdige winkelaanbod van Deventer. De stad biedt een groots aanbod van bijzondere, grappige, mooie en unieke winkels en galeries in een sfeervolle authentieke omgeving. Bij de VVV Deventer is een fijne winkelroute verkrijgbaar met de leukste adresjes.

Maak kennis met het erfgoed van Deventer in het pittoreske historische decor. De beste manier om de stad te leren kennen is middels een stadswandeling. Elke dag vindt er om 13:30 uur een stadswandeling plaats met ervaren stadsgidsen. Liever zelf op pad? Dat kan ook!

Deventer en koek zijn onlos(s)makelijk met elkaar verbonden. Deventer Koek wordt anno nu gebakken door de koekfabriek van Jb Bussink. De Deventer Koekwinkel vol lekkernijen uit grootmoeders tijd en vers afgebakken koek doet u met recht watertanden. Kom koek proeven!

In de omgeving van Speelgoedmuseum Deventer

De faciliteiten van Speelgoedmuseum Deventer

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: