Hotel de Drift, Dwingeloo,

Hotel de Drift
Hotel de Drift
Hotel de Drift
Hotel de Drift

In het pittoreske Drentse dorpje Dwingeloo staat Hotel de Drift. Een kleinschalig hotel waar je warm ontvangen zult worden. Zoals de plaatsnaam al een beetje verklapt, ligt dit hotel vlakbij Nationaal Park Dwingelderveld. Zeker een bezoek waard, te voet of met de fiets! Verder kun je je in het dorp uitstekend vermaken. In het centrum vindt je restaurants en gezellige terrassen.

Hotel de Drift beschikt over 13 kamers, sommigen daarvan bevinden zich op de begane grond. In het rookvrije hotel vindt je een gezellig restaurant, een bar en een terras. Parkeren doe je hier gratis en internet kost ook niets extra's. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met toilet, tweepersoonsbedden en een zitje. Ook zijn alle kamers anders door het prachtige foto behang met mooie landschapsfoto's, waardoor er een fijne sfeer in de kamers is.

Omgeving

Dwingeloo (Drents: Dwingel) is een dorp in de gemeente Westerveld. in de Nederlandse provincie Drenthe. Het is gelegen ten noordwesten van Hoogeveen tussen Diever/Dieverbrug en Lhee/Lheebroek in. Tot de gemeentelijke herindeling van 1 januari 1998 was het een zelfstandige gemeente, waartoe ook de buurschappen Westeinde, Eemster, Leggeloo, Lhee en Lheebroek en gedeeltes van Geeuwenbrug en Dieverbrug behoorden.

De grote groene brink in het centrum van het dorp is beschermd dorpsgezicht. Dwingeloo werd in september 2012 uitgeroepen tot Groenste dorp van Europa.

Ten zuiden van het dorp ligt het Nationaal Park Dwingelderveld, een groot bos- en heidegebied waar nog een schaapskudde aanwezig is. Hier bevindt zich ook een grote radiotelescoop en aan de rand van het gebied het Planetron. Meer gericht op het toerisme zijn bij dit gebied ook het bosbad en een aantal campings gevestigd.

Ten zuidwesten van Dwingeloo is het landgoed van huize Oldengaerde te vinden, een goed bewaarde Drentse havezate uit de vijftiende eeuw (verbouwd in 1717). Het lanen- en grachtenstelsel dateert eveneens uit die tijd. In de tuin achter de havezate is een 'Grand Canal' aanwezig, een smalle rechthoekige vijver.

Even ten westen van het dorp liggen de huisplaatsen van de havezaten Batinge (afgebroken in 1832) en Entinge (afgebroken in de 18e eeuw). De zeventiende-eeuwse grachten- en lanenstelsels zijn nog herkenbaar in het landschap. Aan de noordzijde van Dwingeloo staat de havezate Westrup. Sinds 1843 heeft het de functie van notariskantoor. Het recht van havezate van Westrup is in 1783 verlegd naar een boerderij aan de overzijde van de straat (Entingheweg 8), waardoor Dwingeloo vijf havezaten heeft gekend.[bron?]

Een karakteristiek pand aan de Brink is het schultehuis (Brink 12). Deze ambtswoning van de schulte (burgemeester) van Dwingeloo is gebouwd omstreeks 1675 in opdracht van Jan Coerts Prins.

In de omgeving van Hotel de Drift

De faciliteiten van Hotel de Drift

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: