Hotel Bieze, Borger,

Hotel Bieze
Hotel Bieze
Hotel Bieze
Hotel Bieze

Hotel Bieze beschikt over 21 fraaie hotelkamers, suite, familiekamer en ruim appartement. Alle kamers zijn voorzien van comfortabele bedden, flatscreen televisie en een bureau met daarbij koffie/thee faciliteiten. Tevens beschikt het gehele hotel over gratis WIFI.

U kunt heerlijk tot rust komen in de moderne kamer omringd door natuurlijke kleuren en materialen. Restaurant Vlint 21 is geopend voor ontbijt, lunch en diner. Geniet van een lekkere kop koffie met ambachtelijke appeltaart of een heerlijk 3-gangen diner in ons restaurant.

Daarnaast beschikt Restaurant Vlint 21 over een heerlijk lounge terras waar u zomers prima kunt vertoeven met een lekker glas rosé. Wanneer het ‘s avonds wat frisser wordt, doen wij graag de heaters voor u aan.

Ook biedt Hotel Bieze diverse mogelijkheden voor al uw vergaderwensen. Het hotel beschikt over meerdere vergaderzalen en bijpassende vergaderarrangementen. U kunt hier in alle rust uw zakelijke bijeenkomsten organiseren en tot rust komen in de groene omgeving van Borger.

Geniet u liever thuis van onze (h)eerlijke gerechten? Neemt u dan gerust contact met ons op voor de diverse cateringsmogelijkheden.

Hotel Bieze is een persoonlijk en sfeervol hotel waarin u kunt genieten van onze gastvrijheid. Wij heten u graag van harte welkom in Hotel Bieze.

Omgeving

Borger is een plaats en voormalige gemeente in de provincie Drenthe (Nederland). Borger ligt op de Hondsrug, in de gemeente Borger-Odoorn.
Borger is onder meer bekend door het grootste hunebed van Nederland, de D27. In de directe omgeving van Borger bevinden zich nog 2 andere hunebedden D28 en D29. In Borger, vlak bij het hunebed D27, is het nieuwe Hunebedcentrum gelegen. Hier vindt men veel informatie over hunebedden in Nederland.

De aanwezigheid van meerdere hunebedden wijst op een vroege bewoning van de omgeving van Borger. Ludolph Smids schreef in 'Schatkamer der Nederlandsche oudheden' (1711) over meerdere hunebedden. Smids vermeld dat er in Drouwen 16 en in Borger 9 hunebedden te vinden zijn.

Het huidige dorp Borger wordt pas voor het eerst genoemd in de Middeleeuwen. De kerk in Borger geldt als de tweede kerk in het dingspel Oostermoer, gesticht vanuit de moederkerk in Anloo. Het kerspel Borger omvat dan de buurschappen Drouwen, dat dan nog groter is dan Borger, Ees, Westdorp, Buinen en Gasselte. Gasselte wordt later een eigen kerspel, maar deelt nog wel eeuwenlang de schulte met Borger. De keuze voor Borger als plaats voor een nieuwe kerk schijnt mede bepaald te zijn door de ligging van een aantal tafelgoederen van de Utrechtse bisschop.

 

In de omgeving van Hotel Bieze

De faciliteiten van Hotel Bieze

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: