Visrestaurant Vis en Meer, Woudsend,

Visrestaurant Vis en Meer
Visrestaurant Vis en Meer
Visrestaurant Vis en Meer
Visrestaurant Vis en Meer

Kwaliteit, gezelligheid en puur genieten, dat is waar Visrestaurant Vis en Meer sinds 2009 voor staat. Wij zijn toegankelijk voor iedereen en werken met super verse producten. Bij ons kunt u optimaal genieten van een heerlijk, sfeervol en vooral smakelijk diner. Dagelijks, zijn wij bezig met onze passie: de bereiding van creatieve en smaakvolle gerechten. Vers, vernieuwend, en waar mogelijk met ingrediënten uit regionale, duurzame landbouw, vangst en kweek.

Bij de smaakvolle gerechten serveren wij mooie wijnen die met veel zorg voor u geselecteerd zijn. Heeft u iets te vieren, of speciale wensen? Wij zorgen dat dit geregeld wordt.

Met vele jaren buitenland ervaring is het heerlijk om in het pittoreske Watersportdorp Woudsend onze droom te mogen verwezenlijken. Wij nodigen u graag uit voor een heerlijk diner in ons restaurant. En natuurlijk op ons gezellige terras in het voorjaar en de zomer!

Wij werken alleen met verse, hoogwaardige seizoengebonden producten.

Buiten onze menukaart hebben wij ook “specials” op de krijtborden staan. En voor de kleintjes onder ons, hebben wij een speciaal kindermenu met bijvoorbeeld stukjes kabeljauw of lekkere visfrietjes

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag vanaf 17.00 uur.

Maandag gesloten

Omgeving

Woudsend is een dorp in de gemeente Súdwest-Fryslân, in de Nederlandse provincie Friesland. Het ligt ligt ten noordwesten van Sloten, ten oosten van Ypecolsga, ten zuiden van Heeg en ten zuidwesten van Koufurderrige. Met de unieke ligging van Woudsend tussen twee meren is Woudsend ook echt een watersportdorp! De naam van het dorpje komt ook van het woord "Driuwpôlle", wat staat voor drijvend eiland. Het dorpje bevindt zich in Zuidwest Friesland en ligt aan de route van de Elfstedentocht. Het dorp is een beschermd dorpsgezicht in Friesland en zeker de moeite waard voor een bezoek.

Beeldbepalend voor Woudsend zijn haar molens en kerken. Aan 'de Molenstrjitte' staat het Moleninformatiecentrum. Naast het informatiecentrum bevindt zich de oudste korenmolen van Friesland "Het Lam", waar koren en graan nog ambachtelijk worden gemalen tot meelproducten en broodmixen. Het bouwjaar ligt vermoedelijk aan het eind van de 17e eeuw.

De tweede molen in Woudsend staat op een prominente plaats aan 'de Ald Wyk' langs het water van de Ee. Houtzaagmolen "De Jager" is een typische Friese molen met een achtkantige houten bovenkruier op een vierkante onderbouw. Aangenomen wordt dat deze molen in 1719 is gebouwd.

De Rooms-Katholieke schuilkerk van Woudsend, de Sint Michaëlkerk, staat bekend om haar prachtige interieur en is vermoedelijk gebouwd in 1792. Deze kerk, één van de vier kerken in het dorp, is gevestigd tussen de Midstrjitte en de Merkstrjitte.

Naast de ontwikkeling op het gebied van de watersport heeft Woudsend de charme van vroeger weten te bewaren. De vele gerestaureerde panden, smalle steegjes met verrassende doorkijkjes, het winkelhart en de restaurants nodigen uit tot een aangename en verrassende ontdekkingstocht door het oude handelsdorp. De gerestaureerde panden van de Woudsender middenstand herinneren nog aan een rijk verleden, waarin dit dorp handel dreef met de Hollandse en Duitse Hanzesteden. Vele leuke en gezellige winkels zijn gevestigd in deze historische panden.

 

In de omgeving van Visrestaurant Vis en Meer

De faciliteiten van Visrestaurant Vis en Meer