Stadsboerderij De Koebrug, Stavoren,

Stadsboerderij De Koebrug
Stadsboerderij De Koebrug
Stadsboerderij De Koebrug
Stadsboerderij De Koebrug

Ons a la carte restaurant bevindt zich tegenover de oude Koebrug in het Elfstedenstadje Stavoren. De zomers zijn altijd gezellig druk door de vele plezierboten die hier aanleggen. Op ons beschutte tuinterras kun je genieten van fijne huisgemaakte specialiteiten, Schotse bieren en mooie wijnen. En als de weersomstandigheden toevallig even wat 'Schotser' zijn; dan zit je lekker droog en warm in ons Schots ingerichte restaurant. Hier serveren we graag allerlei lekkers als 'Bief met Haggis en whisky-pepersaus', regionaal Lamsvlees, bijzondere huisgerookte gerechten, 'Sticky toffee pudding' en nog veel meer!

En natuurlijk is er altijd gelegenheid om een glas whisky te proeven in onze, 400 soorten tellende, Schotse whiskybar.

Bij het ontwikkelen van gerechten laten we ons inspireren door de betere Schotse keuken. We kiezen altijd voor smaak, voor ambacht en vaak voor regionaal. We houden niet van moeilijk doen, maar van eerlijke en pure smaken. Zo vind je op onze kaart o.a. vlees van het Gaasterlands kruidenvarken, lamsvlees van de weilanden bij Skarl, boerenkaas van de Nylander, roomijs van ijsboerderij De Bûterkamp en bier van Us Heit uit Bolsward.

Omgeving

Stavoren is een stad in de gemeente Súdwest-Fryslân, in de Nederlandse provincie Friesland. Het ligt ten zuidwesten van Hindeloopen en Molkwerum en ten noordwesten van Warns. De stadskern ligt tussen de Warnservaart en het IJsselmeer. Het kent meerdere havens.

Tegenwoordig is Stavoren een groot deel van het jaar een sluimerend, prachtig authentiek IJsselmeerstadje. In de zomer zorgt vooral de watersport voor een enorme levendigheid: voor de pleziervaart is Stavoren nog steeds een heel belangrijke toegangspoort en uitvalhaven.

Ook als u geen boot hebt, heeft het stadje en zijn omgeving u van alles te bieden. De prachtige ligging aan het IJsselmeer, de historische ambiance, bijzondere winkeltjes, diverse galeries en een museum. Stavoren heeft bovendien een toeristische bootverbinding met Enkhuizen en er zijn verschillende mogelijkheden voor originele boot- en bustochten en combinaties daarvan richting het prachtige Gaasterland.

Natuurlijk kunt u de regio ook prima zélf gaan ontdekken, wandelend, fietsend, op de motor of met de auto. U zult versteld staan van het schitterende, gevarieerde landschap, de prachtige vergezichten, de natuur en de rijke cultuurhistorie.

Het zuidwestelijk puntje van Friesland: je moet wat moeite doen om er te komen, maar het is die moeite meer dan waard!

 

In de omgeving van Stadsboerderij De Koebrug

De faciliteiten van Stadsboerderij De Koebrug