Restaurant Het Witte Huis, Olterterp,

Restaurant Het Witte Huis
Restaurant Het Witte Huis
Restaurant Het Witte Huis
Restaurant Het Witte Huis

Bent u opzoek naar een geschikt hotel-restaurant voor bijvoorbeeld lunch, high tea, diner of nachtje in Friesland? Het Witte Huis is sinds jaar en dag een begrip in Olterterp (tussen Beetsterzwaag en Drachten).Wij zijn de hele dag open en bieden u vele mogelijkheden. Wat dacht u van een mooie feestlocatie voor uw feesten, partijen en andere (zakelijke) bijeenkomsten. Overnacht in ons comfortabele 3-sterren hotel. Graag tot ziens bij Hotel-Restaurant Het Witte Huis.

Onze keuken laat zich het beste omschrijven als de mondiale keuken. Één die zeer divers is. Wij vinden het belangrijk nog ouderwets aandacht te besteden aan wat er bereid wordt. Onze ‘Tournedos Stroganoff’ wordt bijvoorbeeld nog traditioneel aan tafel voor u bereid! Wij volgen met een regelmatig wisselende kaart de seizoenen en houden graag rekening met uw speciale wensen. Wij werken bij voorkeur met producten die uit eigen regio komen, zoals de kazen uit Tijnje.

OPENINGSTIJDEN
U bent van harte welkom voor een kop koffie, een drankje. Wanneer de keuken geopend is, kunt u genieten van de lunch, tevens kunt u bestellen van de uitgebreide kaart. Het gehele jaar geopend: Maandag t/m zondag vanaf 10.00 uur, keuken open van 11.30 tot 21.00 uur.

Omgeving

Olterterp is een dorp in de gemeente Opsterland, in de Nederlandse provincie Friesland. Het ligt ten zuiden van Drachten en ten oosten van Beetsterzwaag. Het is het kleinste dorp van de gemeente. Het telde in 2015 ongeveer 80 inwoners. Onder het dorp valt ook de buurtschap Heidehuizen.

In Olterterp staat een kerk uit 1415 met een toren uit de 18e eeuw. In de aan Sint-Hippolytus gewijde kerk liggen op de kerkvloer 17de- en 18de-eeuwse zerken. Aan de wanden hangen rouwborden uit de 18de eeuw voor leden van belangrijke families die in de omgeving buitens bezaten: Boelens, Lycklama à Nijeholt en Hemminga. Het kerkgebouw is opgetrokken uit kloostermoppen in gotische stijl. De kerk is in beheer bij de Stichting Alde Fryske Tsjerken. Er worden regelmatig concerten gegeven.

In 1793 werd Boelensstate gesticht. Dit buitenverblijf werd in 1907 vervangen door Huize Olterterp, een gepleisterde villa met een schilddak in een zakelijke vernieuwingsstijl. Huize Olterterp is nu in gebruik bij It Fryske Gea. Er staat een koetshuis bij en aan de Van Harinxmaweg staan twee dienstwoningen. Dichterbij Beetsterzwaag staat het herenhuis De Horst, in 1907 gebouwd naar ontwerp van de Beetsterzwaagster architect Luitje de Goed in vernieuwingsstijl.

 

In de omgeving van Restaurant Het Witte Huis

De faciliteiten van Restaurant Het Witte Huis