Kreta Sneek, Sneek,

Kreta Sneek
Kreta Sneek
Kreta Sneek
Kreta Sneek

Graag ontvangen we u in ons ruime, gezellige pand, gelegen aan de Prins Hendrikkade in Sneek. Waan u even op vakantie, proef en beleef Kreta in ons met Griekse passie bereide eten, de zorgvuldige geselecteerde dranken en het vriendelijke personeel. Iedereen is welkom!

Van jong tot oud, in groepen of individueel, van afhaal tot 'hier opeten' bij Kreta is het mogelijk. Ons eten wordt met zorg bereid; met verse producten uit zowel de Griekse als de Hollandse keuken, heerlijk gegrild, willen we ten allen tijde onze gasten verwennen. Uw gastheer Harry Kremers heet u van harte welkom!

Ook voor catering en buffetten op locatie.

OPENINGSTIJDEN
Geopend van woensdag t/m zondag vanaf 16:30 uur.

Reserveren vanaf 15:00 uur graag telefonisch!

Omgeving

Sneek is een stad in de gemeente Súdwest-Fryslân, in de Nederlandse provincie Friesland. Het ligt ten noordoosten van IJlst, ten noordwesten van Joure en Heerenveen, ten zuidwesten van Leeuwarden en ten zuidoosten van Bolsward.

Met de centrale ligging in het merengebied van Waterland is het wel duidelijk dat dit een echte waterstad is. Het vervult een centrale functie voor de regio zuidwest en heeft zelfs in 15de eeuw de titel hoofdstad mogen dragen. Er is veel te doen rondom de watersport, maar ook voor cultuur, gezelligheid en leuke eettentjes ben je in Sneek aan het juiste adres.

In Sneek hoeft u zich nooit te vervelen. Het hele jaar door zijn er in de binnenstad verschillende evenementen voor jong en oud. Zoals muziekoptredens op de Markstraat, de 4mijl van Sneek, Springkussen Elfstedentocht en Cultuur Festival Ut Sneek. Het is ook één van die oude steden waar u gezellig kunt shoppen. In de oude binnenstad kun je je hart ophalen aan leuke winkels en gezellige terrasjes. Een stadswandeling start bij het Fries Scheepvaartmuseum en VVV aan het Kleinzand. Wandel langs de mooie gevels aan de grachten en langs de monumenten zoals het stadhuis met zijn Rococo-gevel en de Waterpoort. Of verken de stad met de grachtenrondvaart, elektrische sloep of per fiets.

Eén van de meest bekende evenementen van Sneek is natuurlijk de Sneekweek. De eerste zaterdag in augustus start op het Sneekermeer één van de grootste zeilwedstrijden op Europese binnenwater. Met circa 700 zeilboten op het water een groots spektakel dat vanaf de oevers en vooral vanaf het Starteiland goed te zien is. Het is ook gezellig druk in de binnenstad. In het centrum zijn de hele week verschillende muziekpleinen en de kermis. Verder kunt u naar de hardzeilbraderie, de kindermiddag, rubberbootrace en grachtenconcert.

Het symbool van de stad Sneek is de niet te missen Waterpoort aan de Stadsgracht. De twee spitse achthoekige torens staan ieder aan een zijde van de nostalgische brug. Het gebouw huisvest een poortwachterswoning, die samen met de meerdere malen verbouwde brug dateert uit 1785. Ook het stadhuis en de Grote kerk (1498) zijn de moeite waard om te bekijken. Breng ook eens een bezoek aan het Nationaal Modelspoormuseum, het Fries Scheepvaartmuseum of het drankenkabinet bij de Weduwe Joustra aan het Kleinzand.

In de omgeving van Kreta Sneek

De faciliteiten van Kreta Sneek