Restaurant Cheung Kwong, Franeker,

Restaurant Cheung Kwong
Restaurant Cheung Kwong
Restaurant Cheung Kwong
Restaurant Cheung Kwong

In historisch Franeker – op loopafstand van het monumentale stadhuis en het wereldberoemde Planetarium – is sinds 1979 Chinees-Indisch restaurant Cheung Kwong gevestigd.

De gerechten – authentiek bereid door de chefkoks van Cheung Kwong – vinden wekelijks hun weg naar de honderden gasten die het restaurant op de Zilverstraat in Franeker bezoeken om Chinees af te halen of om er te dineren.

De culinaire historie van Cheung Kwong reikt verder dan de 36 jaar die het Chinees-Indisch restaurant in Franeker gevestigd is. De receptuur die het Chinees-Indisch restaurant al diverse onderscheidingen heeft opgeleverd, kent een lange geschiedenis die vele generaties teruggaat.

OPENINGSTIJDEN
Maandag 16:30 - 22:00
Dinsdag 16:30 - 22:00
Woensdag 16:30 - 22:00
Donderdag 16:30 - 22:00
Vrijdag 16:30 - 22:00
Zaterdag, zondag 12:00 - 22:00
en feestdagen
In overleg kan bij groepsreservering worden afgeweken van de standaard openingstijden

Omgeving

Franeker is een stad en de hoofdplaats van de gemeente Waadhoeke in de Nederlandse provincie Friesland. Het ligt ten noordoosten van Harlingen, ten noorden van Bolsward en ten zuidwesten van Leeuwarden, tussen Dongjum en Tzum.

Franeker is met zijn 13.000 inwoners één van de grotere steden in Friesland. Het is vooral bekend om het grote kaatstoernooi wat in de zomer wordt georganiseerd: de P.C. Daarnaast komen veel toeristen naar Franeker voor een bezoek aan het beroemde Koninklijke Eise Eisinga Planetarium, waar een model van het zonnestelsel te bewonderen is.

Franeker heeft daarnaast een historische binnenstad met veel monumenten, zoals het oude stadhuis, de Martinikerk en het Martenahuis. Ook vanaf het water is er genoeg te zien. Je kunt bij verschillende bedrijven terecht om een boot te huren en de indrukwekkende stad vanaf het water te ervaren.

 

 

In de omgeving van Restaurant Cheung Kwong

De faciliteiten van Restaurant Cheung Kwong