De Vijf Sinnen, Weidum,

De Vijf Sinnen
De Vijf Sinnen
De Vijf Sinnen
De Vijf Sinnen

'De Vijf Sinnen' is een stijlvol restaurant op het Friese platteland. De grote bar met open keuken geeft extra gezelligheid in het restaurant. De mooie creaties die Kevin voor u bereidt zijn vanaf de bar stap voor stap te volgen.

Onze keuken werkt uitsluitend met verse en seizoengebonden producten. De bereidingswijze van deze producten is ambachtelijk. U kunt kiezen voor 2,3,4 of 5 gangen. In de menusamenstelling bent u vrij. Er staan vegetarische gerechten op het menu. Kevin kan ook een vegetarische variant maken van een bepaald gerecht.

Zondag t/m dinsdag gesloten. Woensdag t/m zaterdag à la carte open vanaf 18.00 uur. Open voor groepen vanaf 10 personen van dinsdag t/m zaterdag.

Omgeving

Weidum is een dorp in de gemeente Leeuwarden, in de Nederlandse provincie Friesland. Het ligt ten zuidwesten van de stad Leeuwarden, tussen Mantgum en Beers. De dorpskern ligt aan de westkant van de zeedijk, de Hegedyk, van de vroegere Middelzee.

Weidum heeft een rijke historie. Het was een geliefde plek voor meerdere adellijke families. Ze lieten er states bouwen met prachtige tuinen. Enkele fraaie boerderijen en slotenpatronen herinneren aan deze tijd. Op de plaats van de voormalige Dekemastate een ijsbaan aangelegd. Van 1704 tot 1907 stond het rechthuis van de grietenij Baarderadiel in Weidum.

De oude dorpskern is een beschermd dorpsgezicht. De Greate en Lytse Buorren vormen samen met de oude kerk en het ruime kaatsveld voor een fraai plaatje. De kerk heeft een 11e eeuwse toren van tufsteen. De karakteristieke naaldspits is in de wijde omtrek te herkennen. De toegangspoort aan de zuidkant van de kerk heeft fraaie gotische versieringen.

Vlakbij de kerk ligt de grote familiebegraafplaats van de Buma’s, een belangrijke adellijke familie in het dorp.

Het kaatsveld is ieder jaar het decor voor de Froulju’s pc, het belangrijkste evenement voor het vrouwenkaatsen.

Buiten het dorp staat langs de Weidumer Feart een grote Amerikaanse windmotor uit 1920. Deze blikvanger is nog steeds in gebruik.

Vanaf het WeidumerHout kunt u een kanotocht maken langs Bears, Jorwert, Baard en Easterlittens. Onderweg zijn aanlegplaatsen en picknickbanken. U kunt ook een fietstocht maken via de Elfstedenroute langs de Swette.

 

In de omgeving van De Vijf Sinnen

De faciliteiten van De Vijf Sinnen