Speelbos Hossebos, Drogeham,

Speelbos Hossebos
Speelbos Hossebos
Speelbos Hossebos
Speelbos Hossebos

Klimmen, klauteren en springen in, bij en boven het water, het kan allemaal in het Hossebos van Staatsbosbeheer. Dit speelbos is 1 hectare groot en er zijn 6 speelpoelen met water. Iedere speelpoel is weer anders. Voor de wat oudere kinderen is er een junglebrug en een spinnenwebnet; voor de jongere een waterspiraal met zand en een steiger waarop je met schepnetjes kunnen vissen. Voor elk wat wils dus.

Voor scholen
Ben je op zoek naar een leuke buitenactiviteit met je klas? Kom naar Speelbos Hossebos!

Omgeving

Drogeham is een dorp in de gemeente Achtkarspelen, in de Nederlandse provincie Friesland. Het ligt ten noordwesten van Drachten, tussen Kootstertille en Harkema. Het wordt lokaal ook wel De Ham genoemd. Het dorp, dat aan de zuidkant van het Prinses Margrietkanaal ligt, telde in 2017 1709 inwoners. Onder dorp vallen ook de buurtschappen; Buweklooster, Hamshorn, Hamsterpein en Westerend.

Ook wel ‘De Ham’ genoemd, is het een dorp met ongeveer 1800 inwoners. Het ligt onder het Prinses Margrietkanaal in het westelijke deel van de gemeente Achtkarspelen in het noordoosten van Friesland. Het dorp is bekend om zijn vele grote evenementen die er jaarlijks worden georganiseerd zoals de gondelvaart op wielen, concours hippique en de ronde van de kerspelen.

Drogeham heeft een goed voorzieningenniveau met o.a. een supermarkt, drogisterij, bank, verfwinkel, cafetaria, pizzeria, bakkerij, pompstation, camping en een agrarische winkel met diervoeding, ijzerwaren en huishoudelijke artikelen. Daarnaast zijn er nog vele andere bedrijven gevestigd in Drogeham.

In en rond het dorp zijn vier rijksmonumenten te bewonderen zoals een Kop-hals-rompboerderij, Klokkenstoel, Buweklooster, Walburgakerk en een Arbeiderswoning. Voor de sport- en natuurliefhebbers biedt de directe omgeving prachtige fiets- en wandelroutes, het Hossebos en het strand genaamd ‘Schuilenburg’.

Het belangrijkste evenement in Drogeham is de "Gondelvaart op Wielen" dat elk jaar in september wordt gehouden en waar duizenden bezoekers op afkomen. Andere terugkerende evenement zijn "De Ronde van de Kerspelen", een wielerronde voor amateurs en een groot Concours Hippique.

 

In de omgeving van Speelbos Hossebos

De faciliteiten van Speelbos Hossebos

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: