Speelbos Hossebos, Drogeham,

Speelbos Hossebos
Speelbos Hossebos
Speelbos Hossebos
Speelbos Hossebos

Klimmen, klauteren en springen in, bij en boven het water, het kan allemaal in het Hossebos van Staatsbosbeheer. Het speelbos ligt ietwat verborgen maar is zeker niet onvindbaar. Je komt er via een pad met diverse gaten, eind van het pad is een balk waardoor je niet verder met de auto kunt. Je kan daar de auto aan de kant van de weg parkeren. Vervolgens loop je langs de balk rechtdoor, na een stukje lopen zie je dan aan de rechterkant de palen en de brug. Het is echt een verstopt plekje dus als je er voor het eerst komt echt even zoeken.

Dit speelbos is 1 hectare groot en er zijn 6 speelpoelen met water. Iedere speelpoel is weer anders. Voor de wat oudere kinderen is er een junglebrug en een spinnenwebnet; voor de jongere een waterspiraal met zand en een steiger waarop je met schepnetjes kunnen vissen. Het speelbos is wel wat verwilderd.

Speelbos Hossebos is het hele jaar open en geheel gratis! Neem voldoende eten & drinken mee en eventueel reservekleren voor de kinderen, want ze mogen en zullen hier zeker vies worden. Het is aan te raden om lange kleding te dragen i.v.m. de brandnetels en bramenstruiken in het bos. Het speelbos is niet geschikt voor hele kleine kinderen en kinderwagens / buggy's, en er zijn geen toiletten aanwezig. 

Achter de bult is een verstopt bos met smalle wandelpaden, dit is absoluut een leuke toevoeging om het uitje compleet te maken. Het volgen van de wandelpaden brengt je weer terug bij het speelbos.

Voor scholen
Ben je op zoek naar een leuke buitenactiviteit met je klas? Kom naar Speelbos Hossebos!

Helaas heeft Speelbos geen eigen website, er is enkel een social media pagina opgezet door bezoekers. Niettemin is dit een te leuk uitje om de kinderen te onthouden!

Omgeving

Drogeham is een dorp in de gemeente Achtkarspelen, in de Nederlandse provincie Friesland. Het ligt ten noordwesten van Drachten, tussen Kootstertille en Harkema. Het wordt lokaal ook wel De Ham genoemd. Het dorp, dat aan de zuidkant van het Prinses Margrietkanaal ligt, telde in 2017 1709 inwoners. Onder dorp vallen ook de buurtschappen; Buweklooster, Hamshorn, Hamsterpein en Westerend.

Ook wel ‘De Ham’ genoemd, is het een dorp met ongeveer 1800 inwoners. Het ligt onder het Prinses Margrietkanaal in het westelijke deel van de gemeente Achtkarspelen in het noordoosten van Friesland. Het dorp is bekend om zijn vele grote evenementen die er jaarlijks worden georganiseerd zoals de gondelvaart op wielen, concours hippique en de ronde van de kerspelen.

Drogeham heeft een goed voorzieningenniveau met o.a. een supermarkt, drogisterij, bank, verfwinkel, cafetaria, pizzeria, bakkerij, pompstation, camping en een agrarische winkel met diervoeding, ijzerwaren en huishoudelijke artikelen. Daarnaast zijn er nog vele andere bedrijven gevestigd in Drogeham.

In en rond het dorp zijn vier rijksmonumenten te bewonderen zoals een Kop-hals-rompboerderij, Klokkenstoel, Buweklooster, Walburgakerk en een Arbeiderswoning. Voor de sport- en natuurliefhebbers biedt de directe omgeving prachtige fiets- en wandelroutes, het Hossebos en het strand genaamd ‘Schuilenburg’.

Het belangrijkste evenement in Drogeham is de "Gondelvaart op Wielen" dat elk jaar in september wordt gehouden en waar duizenden bezoekers op afkomen. Andere terugkerende evenement zijn "De Ronde van de Kerspelen", een wielerronde voor amateurs en een groot Concours Hippique.

 

In de omgeving van Speelbos Hossebos

De faciliteiten van Speelbos Hossebos

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht:

Door: Jeanet

Waardering: 9 / 10
Verbleven van 01-01-1970 tot 01-01-1970
Bericht: wat een leuke plek is dit. Mijn kids hebben zich enorm vermaakt. Er zijn 6 speelpoelen met water. Iedere speelpoel is weer anders. Voor de wat oudere kinderen is er een junglebrug en een spinnenweb net; voor de jongere kinderen een waterspiraal met zand en een steiger waarop je met schepnetjes kunnen vissen. de dag was veel te kort en daarom gaan we zeker terugkomen.
Geschreven op: 07-10-2022

Door: Kim

Waardering: 9 / 10
Verbleven van 01-01-1970 tot 01-01-1970
Bericht: Wat leuk dat er toch een ontmoetingsplek is hierover. Er is verder zo weinig over te vinden. Vanmiddag nog even van het goede weer genoten en het was helemaal geweldig. Wat een superplek!
Geschreven op: 11-09-2022

Door: Linda

Waardering: 9 / 10
Verbleven van 10-09-2022 tot 10-09-2022
Bericht: Dit is geweldig met kinderen. Hossebos is het hele jaar open en het is gratis en je kunt je eigen eten en drinken meenemen. Jammer dat er geen filmpjes beschikbaar zijn over deze prachtige locatie.
Geschreven op: 11-09-2022