Het Natuurpark, Lelystad,

Het Natuurpark
Het Natuurpark
Het Natuurpark
Het Natuurpark

Het Natuurpark Lelystad is een natuurrijk recreatiegebied bij Lelystad dat beheerd wordt door de stichting Het Flevolandschap. Het is ontstaan in de jaren 1970 omdat Artis, de dierentuin in Amsterdam, behoefte had aan extra ruimte voor grote hoefdieren. In het park worden op grote omheinde terreinen allerlei dieren gehouden die in het wild niet vaak meer voorkomen. Het totale gebied is 400 hectare groot.

Een aantal van de dieren vormt onderdeel van een fokprogramma dat herintroductie in het wild of versterking van nog aanwezige populaties mogelijk maakt. In het park is ook een gereconstrueerde prehistorische nederzetting (Swifterkamp) te bezichtigen.

In het park zijn de volgende dieren te zien:

Bever
Edelhert
Eland
Europese otter
Kleinklauwotter
Ooievaar
Pater-Davidshert
Przewalskipaard
Wild zwijn
Wilde zwaan
Wisent

Vanuit Natuurpark Lelystad zijn of worden de volgende dieren uitgezet:

Wisenten zijn uitgezet in Polen en Letland, onder andere in 2008.
Przewalskipaarden zijn in het verleden uitgezet. Sinds 2002 werd er niet meer mee gefokt, maar in 2007 is men hier opnieuw mee gestart.
Bevers zijn aanwezig sinds 1988. In 1991 wist een aantal bevers te ontsnappen en zich buiten het park te vestigen. Tegenwoordig leven er naar schatting 20 bevers in het Natuurpark. In 2008 zijn twee bevers uitgezet in Nationaal Park De Biesbosch.
In de begintijd beschikte het park ook over rendieren, deze zijn later verhuisd naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen.

Omgeving

Almere is een stad en gemeente in de Nederlandse provincie Flevoland, in de polder Zuidelijk FlevolandAlmere is een jonge stad met een korte, maar zeer bijzondere geschiedenis. De stad, slechts 20 minuten gelegen van Amsterdam, heeft een kustlijn van 42 kilometer, prachtige natuur, indrukwekkende architectuur en vooral veel gezellige evenementen. Ga een heerlijk dagje fietsen langs het beroemde natuurgebied de Oostvaardersplassen of lekker shoppen in Almere Centrum. Combineer dit met een terrasje in de zon en je hebt hét recept voor een perfect dagje uit.
Almere grenst aan zijn landzijde aan de gemeenten Lelystad en Zeewolde. Aan zijn waterkant ligt Almere aan het Gooimeer, IJmeer en Markermeer. De stad ligt, op de dijken na, geheel onder zeeniveau (2 tot 5 meter).

Het stadshart van Almere Stad heeft het grootste winkelgebied van Almere en is een van de grootste winkelcentra van Nederland. Ook Almere Haven en Almere Buiten hebben forse winkelgebieden. Sinds 2006 mogen winkels in heel Almere op zondagen geopend zijn. Hoewel niet alle winkels hiervan gebruikmaken, zijn veel supermarkten, bouwmarkten en tuincentra iedere zondag open, alsmede een groeiend aantal kleinere winkels in het nieuwe stadshart. Elke laatste zondag van de maand kent Almere een ‘officiële' koopzondag, waarop vrijwel alle winkels open zijn. Het centrum van Almere Stad is verkozen tot beste binnenstad van Nederland.

 

In de omgeving van Het Natuurpark

De faciliteiten van Het Natuurpark

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: