Maritiem Trefpunt, Almere– Poort,

Maritiem Trefpunt
Maritiem Trefpunt
Maritiem Trefpunt
Maritiem Trefpunt

"Een bijzonder museum "

''Veel meer, heel anders ook, dan we doorgaans van een maritiem museum in de klassieke betekenis mogen verwachten"

"Daarmee is het museum als kijkmuseum al meer dan de moeite van een bezoek waard, maar is vooral voor onderzoekers en maritieme kunstenaars van onschatbare waarde"

"... een bakkie koffie is altijd te regelen bij Jan"

De zeer uitgebreide Collectie aan materiaal omvat de gehele Nederlandse koopvaardij, Marine, sleepvaart, coasters, tankers, binnenvaart, visserij, zeilvaart, passagiervaart enzovoort. Uiteenlopende, omvangrijke documentaires (boeken), geschriften, foto's vanaf 1845, negatieven, 16, 35 en 8 mm films, dia's, schilderijen, oorkondes, enzovoort geven een overzichtelijk beeld van het eens zo roemrijke scheepvaartverleden.

Daarnaast spreken de destijds aan boord gebruikte voorwerpen nog steeds hun eigen taal: uniformen, poststukken, vlaggen, passagebiljetten, afvaartlijsten, reisgidsen, logboeken,labels, bestek, serviesgoed, glaswerk, menukaarten en menustandaards, linnengoed, asbakken, lepeltjes, scheepsbellen, stoomfluiten, loggen, souvenirs en wat al niet meer.

Dit (privé) museum is niet alleen gespecialiseerd in de geschiedenis van de scheepvaart op Indie, maar tevens roept het de herinneringen en sfeer uit vroeger dagen van het voormalige Nederlands-Indie op.

Openingstijden:

maandag en dinsdag
van 13.30 uur tot 16.00 uur.
Heeft u speciale verzoeken of wilt u gewoon even langskomen? Dan graag eerst even bellen.

Omgeving

Almere Poort is een stadsdeel in de gemeente Almere, in de Nederlandse provincie Flevoland. In het najaar van 2005 werd het eerste (bedrijfs)gebouw opgeleverd. Almere Poort heeft zijn naam gekregen omdat het (vooral vanuit Amsterdam gezien) de toegang tot Almere en Flevoland moet worden. Almere Poort was niet gepland vanaf het eerste begin van Almere. Het stadsdeel heeft een eigen station en net als de rest van Almere vrije busbanen.

Door de prachtige ligging van Almere Poort, aan het water en het bos, kun je er verrassend wonen. In de duinen, in een herenhuis aan de gracht of juist het vrije gevoel van een Tiny House. Nieuwe wijken zijn in de maak waar groen en gezond wonen de standaard is, om te beginnen in Zandpoort in Olympiakwartier West.

Naast wooncomfort heeft Almere Poort nog veel meer te bieden. Zo heeft Almere Poort een mooi strand en een prachtige jachthaven die samen een scala aan watersportmogelijkheden bieden. Het stadsdeel ligt aan de A6, vlakbij Amsterdam en 't Gooi en heeft een eigen NS station en een goede busverbinding met de andere delen van Almere. In Almere Poort bouwen mensen samen aan een nieuw stadsdeel. Dát schept een band.

In de omgeving van Maritiem Trefpunt

De faciliteiten van Maritiem Trefpunt

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: