PIT Veiligheidmuseum, Almere,

PIT Veiligheidmuseum
PIT Veiligheidmuseum
PIT Veiligheidmuseum
PIT Veiligheidmuseum

PIT is het nationaal veiligheidsmuseum van Nederland, vernoemd naar het blauwe zwaailicht van de politie, brandweer en ambulance. Ontdek de wereld van de politie, brandweer en ambulance aan de hand van een historische collectie en interactieve games.

Het museum is leuk voor jong en oud! Het museum neemt je mee op een tour door de geschiedenis van veiligheid en hulpverlening. Beginnend bij het verleden, via heden en eindigend met de toekomst, krijg je een volledig beeld van de manier waarop veiligheid geregeld wordt in Nederland. Je ontdekt hier wat hulpdiensten doen voor onze veiligheid, maar ook wat je zelf kunt doen om bij te dragen aan een veilige samenleving.

Openingstijden
Maandag Gesloten
Dinsdag 11:00 - 17:00
Woensdag 11:00 - 17:00
Donderdag 11:00 - 17:00
Vrijdag 11:00 - 17:00
Zaterdag 11:00 - 17:00
Zondag 11:00 - 17:00

Omgeving
Niemand kan zonder ruimte. Ruimte om te leven en om te groeien. Ruimte om te wonen en te werken. Ruimte voor inspanning en ontspanning en ruimte om te onthaasten en te genieten van de natuur. Waar kan dat beter dan in Lelystad, de stad die vrijheid, groen en water ademt. Waar ruimte is voor iedereen. Lelystad geeft lucht!  Lelystad heeft genoeg mogelijkheden voor een hele dag vermaak. Natuurlijk zijn er de prikkelende musea en de adembenemende natuur, maar breng de dag ook eens op nog actievere wijze door. Ontdek bijvoorbeeld het echte karten op het buitencircuit van Kartcentrum Lelystad of ga paintballen bij Balls and Arrows, een van de grootste paintballterreinen van Nederland. Volop mogelijkheden met veel variatie voor jong en oud.

Lelystad heeft verschillende winkelcentra met allen een eigen specialiteit. Ook zijn er in alle centra genoeg mogelijkheden voor een goede coffeebreak of om de dag goed af te sluiten met een etentje.

Batavia Stad Fashion Outlet
Voor de echte shopping liefhebbers is Batavia Stad Fashion Outlet een 'must see'. In de sfeervol ingerichte straatjes en winkels zijn meer dan 250 grote modemerken, die altijd 30 tot 70% korting geven op hun collecties. Batavia Stad Fashion Outlet is zeven dagen per week geopend van 10:00 tot 18:00 uur en op weekend- en feestdagen zelfs tot 20:00 uur. 

Stadshart en Lelycentre
Voor de dagelijkse boodschappen en ontspannen ronddwalen heeft Lelystad twee centra: het Stadshart en het Lelycentre. Het Lelycentre is het 'historische' oude centrum van deze jonge stad en heeft naast de boodschappenwinkels ook een aantal luxeproducten. Het Stadshart is het middelpunt van de stad. Na de complete facelift in 2009 heeft het centrum een combinatie van unieke speciaalzaken en grote winkelketens. 

Palazzo
In een stad die zich blijft ontwikkelen, is een woonboulevard geen overbodige luxe. Aan de rand van de stad ligt woonboulevard Palazzo. Een one-stop-winkelcentrum met onder meer woonwinkels, keukenspecialisten, sanitairspecialisten, bouwmarkten en tuincentra. Je vindt er alles wat je nodig hebt voor in en om het huis.

In de omgeving van PIT Veiligheidmuseum

De faciliteiten van PIT Veiligheidmuseum

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: