Camping de Leemskuilen, Vessem,

Camping De Leemskuilen
Camping De Leemskuilen
Camping De Leemskuilen
Camping De Leemskuilen

Voor een aangenaam weekend of vakantieverblijf is onze minicamping zeer rustig gelegen in de Brabantse kempen, in een zeer gevarieerd Oud Hollands landschap, in een prachtig bos en vogelrijk gebied. De camping is zeer geschikt voor ouderen, rustzoekers en natuurliefhebbers. Onze camping biedt zeer ruime staanplaatsen voor caravan, camper of tent, voorzien van een coniferenhaag zodat ieder een eigen plaats heeft, wat voor veel privacy zorgt.

De camping is voorzien van prima sanitaire voorzieningen en een vaatwasplaats met warm en koud water. Ook is er een jeu de boules baan aanwezig en lopen er diverse soorten kleinvee op ons erf rond.

Omgeving

Vessem is een dorp dat deel uitmaakt van de gemeente Eersel, provincie Noord-Brabant en is gelegen in regio de Kempen.Vessem is een rustig dorp met een groot rechthoekig grasveld als centraal dorpsplein. Hier ligt een aantal belangrijke gebouwen, maar ook daarbuiten vindt men een aantal belangwekkende zaken.
Vessem ligt te midden van een afwisselend landschap met stukken bos en open veld. Ten westen van het dorp stroomt de Kleine Beerze waaromheen het natuurgebied Dal van de Kleine Beerze is gelegen. Ten westen van de Kleine Beerze ligt een coulisselandschap waar in de 20e eeuw nog open heidegebied was. We vinden hier nog enkele heiderestanten waarin zich het Hoolven bevindt. Op de heide is nog klokjesgentiaan, kleine zonnedauw en witte snavelbies aan te treffen.
Ten noordoosten van het dorp liggen de bossen van de Buikheide die in het begin van de 20e eeuw zijn aangelegd. Het Groot- en Kleinmeer is een natuurreservaat binnen deze bossen, dat bij Wintelre hoort. Ten zuiden van Vessem ligt een landbouwgebied afgewisseld met enkele kleinere stukjes loofbos. Er lopen vele wandel-, fiets- en ruiterroutes in de omgeving van Vessem.

Er zijn flink wat speelcentra in de omgeving van Vessem. In Eindhoven vindt u bijvoorbeeld het 123 Speelparadijs, vol kleurrijke toestellen voor kinderen tot 12 jaar. Voor het grotere werk kunt u terecht bij Familiepark DippieDoe in Best. Daar vindt u grote speeltuinen, gezinsattracties en zelfs een achtbaan. Een sportiever alternatief is Outdoorpark Reusel, waar klim- en survivalactiviteiten centraal staan. Zeer geschikt voor gezinnen met oudere kinderen. Minstens zo avontuurlijk is een bezoekje aan de Beekse Bergen vlakbij Tilburg, waar u op safari de meest exotische dieren tegen kunt komen. En wat is er, ten slotte, nou fijner dan een dagje Efteling? De Efteling is een legendarisch themapark met een historie die terug gaat naar 1952. Bekijk de wereld door de ogen van romantiserend illustrator Anton Pieck en geniet van sprookjesachtige sferen en avontuurlijke attracties in een bosrijke omgeving bij Kaatsheuvel.

In en rondom Vessem zijn leuke restaurantjes en cafetaria’s te vinden:

Grand café – de Gouden Leeuw
De Gouden Leeuw ligt in Vessem en is van oudsher een brouwerij. Hier wordt gewerkt met lokale en seizoensgebonden producten. De gerechten zijn gebaseerd op de Franse keuken, maar met een eigen draai van de Chef.
De Gouden Leeuw beschikt niet alleen over een restaurant, ook heeft het een mooi terras en een Grand Café. De Gouden Leeuw brouwt nog steeds haar eigen bier, namelijk: Beerze Bier. Daarnaast staan er nog veel verschillende soorten speciaal bier, wijnen en borrelhapjes op het menu.

Restaurant Smaeckvol
De naam zegt het al, hier zijn de gerechten vol van smaeck! Dit restaurant, in een authentieke hoeve, ligt in een prachtige omgeving. In het restaurant in Vessem wordt de gemoedelijke Brabantse sfeer gecombineerd met een frisse kijk op koken. De ingrediënten die gebruikt worden, komen voor veelal van lokale bedrijven. De menukaart wordt regelmatig aangepast, met het oog op het seizoen op dat moment.

Cafetaria de Smickel & Cafetaria Mainstreet
Bij Cafetaria de Smickel in Vessem of Cafetaria Mainstreet in Hoogeloon kunt u terecht voor friet en snacks of een lekkere schotel. Ook beschikken beide cafetaria’s over een mooi terras, waar u heerlijk kunt genieten van een drankje en/of eten en (hopelijk) het zonnetje!

DiVino Restaurant & Wijnbar
Bij DiVino in Hapert kun je eten en drinken zoals jij wilt. Van een eenvoudig kopje koffie uit de Italiaanse koffiemaker tot een glas wijn, zelf uitgezocht uit onze imposante wijnbibliotheek. Van een snel hoofdgerecht tot een avond lang heerlijk tafelen met vrienden of familie. Alles is mogelijk. Neem je een zitje met z’n tweeën, of eet je met de hele familie onder het wakend oog van ‘Don’ Vito Corleone, the Godfather, wiens graffiti-portret uitkijkt over de speciale familiekamer.

 

 

In de omgeving van Camping de Leemskuilen

De faciliteiten van Camping de Leemskuilen