Nijntje museum, Utrecht,

Nijntje museum
Nijntje museum
Nijntje museum
Nijntje museum

Het nijntje museum is de wereld in het klein. In tien themaruimten ontdekken peuters en kleuters stap voor stap de wereld om hen heen. De prentenboeken van Dick Bruna zijn de inspiratie voor deze werelden. Zo is er het huis van nijntje, de dokter, de dierentuin, noem maar op. Kinderen stappen hier écht in de wereld van nijntje en haar vriendjes.

Nijntjes huis
Lijkt nijntjes huis op dat van jou? Kruip en klim door het huis van drie verdiepingen en ontdek alle kamers. In de keuken puzzel je met taartjes en boterhammen. Voorleesboeken en filmpjes vind je in de knusse huiskamer. Boven ga je in bad met barbara beer, of stop je nijntje in in haar bed. Welterusten lieve nijn!

Bij de dieren
Of ze nu tam of wild zijn, in de dierentuin van het nijntje museum speel je met álle dieren. Leer de papegaaien praten, zoek de muizen die zich verstopt hebben in de wilde-dierenhokken. Voel de verschillen tussen vachten, herken dierengeluiden. Weet jij wat een varkentje eet? En een kip? Doe het voerspel en je weet het.

Je eerste museum
Ben je nooit eerder in een museum geweest? In de themaruimte ‘het museum’ ontdek je wat een museum is. Maak kennis met de kunstwerken van Dick Bruna, ga zelf aan de slag met vorm en kleur, of bouw een kunstwerk met blokken. Pas op dat je kunstige toren niet omvalt!

Openingstijden
Dinsdag tot en met zondag van 10.00-17.00 uur, alle kaarten worden in tijdsblokken verkocht.

Gesloten op eerste kerstdag, nieuwjaarsdag en Koningsdag.

Paas- en pinkstermaandag is het nijntje museum open.

Omgeving

Utrecht heeft een historisch centrum, dat grotendeels nog door een singel wordt omringd. Van zuid naar noord lopen de Oudegracht en de Nieuwegracht, die uniek zijn vanwege de werven, lage kades waarop de werfkelders van de huizen aan de gracht uitkomen. Utrecht telt na Amsterdam en Maastricht het grootste aantal rijksmonumenten van alle steden in Nederland. Anno 2009 telt de gemeente Utrecht ruim 1400 rijksmonumenten, ruim 1600 gemeentelijke monumenten, 4 archeologische monumenten en 5 beschermde stads-/dorpsgezichten: Utrecht, Utrecht Oost, Utrecht - Zuilen-Elinkwijk, Blauwkapel en Haarzuilens. Het Rietveld Schröderhuis is opgenomen op de Werelderfgoedlijst.

Westelijk van het centrum ligt het station met het aangebouwde winkel- en kantorencomplex Hoog Catharijne, dat sinds het bestaat omstreden is geweest, zowel om zijn architectuur alsook de verloedering die optrad, waardoor het een vrijplaats voor druggebruikers werd. Sinds begin 2000 is er echter veel tijd en geld besteed om dit leefklimaat te verbeteren. In 2006 heeft men hiervoor een Nederlandse en Europese prijs gewonnen. In 2008 is er begonnen met een grootscheepse opknapbeurt van het gehele stationsgebied (zie Aanpak Stationsgebied). Zo zal de singel rondom Utrecht worden hersteld en wordt Vredenburg ingrijpend verbouwd. Ook zal er op het Smakkelaarsveld een kleine haven ontstaan die de singel weer in verbinding brengt met de Leidse Rijn.

Sinds begin jaren 80 ligt aan de zuidzijde van de stad Woonboulevard Utrecht, een terrein waarop 63 winkels zijn gevestigd.

Er zijn diverse markten in Utrecht zoals:

Breedstraat op zaterdagmorgen van 08.00 - 13.00 uur (de 'lapjesmarkt')
Jacobskerkhof op zaterdag van 09.00 - 16.00 uur
Janskerkhof op zaterdag van 07.00 - 17.00 uur (de bloemenmarkt)
Plantage op woensdagmorgen van 09.00 - 13.00 uur
Oudegracht/Bakkerbrug op zaterdag van 08.00 - 17.00 uur
Smaragdplein op dinsdag van 09.00 - 15.00 uur
Van Starkenborghhof op vrijdag van 09.00 - 14.00 uur
Vredenburg op woensdag van 10.00 - 17.00 uur, op vrijdag van 10.00 - 18.00 uur en op zaterdag van 08.00 - 17.00 uur
Zamenhofdreef op donderdagmorgen van 09.00 - 13.00 uur

In de omgeving van Nijntje museum

De faciliteiten van Nijntje museum

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: