Camping Heksenheuvel, Someren,

Minicamping Heksenheuvel
Minicamping Heksenheuvel
Minicamping Heksenheuvel
Minicamping Heksenheuvel
Minicamping Heksenheuvel
Minicamping Heksenheuvel
Minicamping Heksenheuvel
Minicamping Heksenheuvel

Tussen de landerijen, net buiten Someren-Heide, vlakbij de LF7 route en het Pelgrimspad, ligt onze gezellige, comfortabele en kindvriendelijke minicamping Heksenheuvel. Onze camping telt 19 kampeerplaatsen welke allen voorzien zijn van 6 ampère stroomaansluiting.Verdeeld over het kampeerterrein zijn er verschillende watertappunten. Overal op de camping is er draadloos internet.

De toiletruimte is genderneutraal (mannen en vrouwen niet gescheiden), voorzien van drie wastafels, twee douches, drie toiletten, twee urinoirs en een voorziening om de afwas te doen. De douches werken met een tijdschakelaar. Eén toilet is voorzien van een fonteintje met warm en koud stromend water. Er wordt door ons hard gewerkt aan de realisatie van een tweede toiletgebouw, waarin ook een familiebadkamer komt.

Naast de toiletruimte vindt u de recreatiezaal. Hier staat een koelvriescombinatie, die door de campinggasten gebruikt mag worden om etenswaren koel en/of bevroren te houden. Naast deze koelvriescombinatie is er ook een waterkoker, een senseo apparaat (zelf pads meenemen) en een magnetron. Tevens is er een TV voor algemeen gebruik. In de recreatieruimte liggen verschillende wandel- en fietsroutes en is er informatie te vinden over bezienswaardigheden en restaurants in de omgeving.

Buiten, onder het afdak, naast de stortplaats voor het chemisch toilet staan een wasmachine en een droger, die tegen betaling gebruikt kunnen worden. Ook is het mogelijk om gratis uw was te doen in onze ouderwetse wasmachine.

Naast de kampeerplaatsen heeft onze camping ook een Tentenveld voor kleine tentjes. Wandelaars en fietsers zijn bij ons van harte welkom. Op het overdekte terras staan stoelen en tafels klaar voor gebruik. Fietsen kunnen gestald worden in onze overdekte, afgesloten fietsenstalling.

Voor de kinderen staat er midden op het campingterrein een groot speeltoestel met schommels, glijbaan en zandbak. Ook bij slecht weer is er volop gelegenheid om te spelen in onze overdekte speelschuur. Verder zijn er verschillende skelters, één met aanhanger, een tractor, driewielfietsjes en verschillende (loop) fietsjes.

Honden
Honden zijn van harte welkom op onze camping, mits aangelijnd. U mag maximaal drie honden per plaats meenemen. Voor uw hond betaalt u 1,50 euro per nacht. Op ons terrein is een speciaal recreatieveld aanwezig, wat aan drie kanten is afgesloten (vanaf volgend seizoen helemaal afsluitbaar). Op dat terrein mag uw hond loslopen, zodat u met hem/haar kunt spelen en een balletje kunt gooien. Wij hebben enkele agility attributen, die u kunt lenen, om op het recreatieveld met uw hond te trainen/spelen. Het recreatieveld is er voor al onze gasten, dus het is zeker geen uitlaatterrein. Voor eventuele ongelukjes hangen er hondenpoepzakjes. U vindt ook hondenpoepzakjes bij de entree van ons kampeerterrein, bij de slagboom. Is uw hond in al zijn/haar enthousiasme in de sloot gesprongen en wilt u hem/haar graag even afspoelen, dan hebben wij hiervoor de mogelijkheid. Wilt u een dagje naar een pretpark of een museum bezoeken, dan hebben wij connecties met een honden uitlaat service Happy Dogwalk, die graag een dagje op uw viervoeter past. Zo kunt u ongestoord van uw dagje uit genieten en wordt er ondertussen goed voor uw hond gezorgd. Twee keer per jaar, in het voorjaar en in het najaar, organiseren wij een Hondenkampeerweekend. Dit weekend staat helemaal in het teken van uw hond. We verzorgen een agilitytraining, we maken met alle deelnemers een wandeling door de omgeving en tijdens de najaar editie gaan we zelfs zwemmen in het openluchtzwembad in Someren, tijdens de jaarlijkse Hondenplons.

Omgeving

Op 2 kilometer afstand ligt het Keelven. Dit ven maakt onderdeel uit van verschillende kleinere kunstmatig aangelegde vennen. Met deze aanleg, project Keelven genoemd, heeft men de Somerense heide als wandelgebied weer nieuw leven willen inblazen. Het regelmatige, rechthoekige bebossingspatoon wordt afgewisseld met enkele flinke stukken heide en op vennen gelijkende waterplassen.

Op zo'n 6 kilometer van de camping verwijderd ligt de Strabrechtse Heide, op het eerste gezicht een onmetelijke vlakte van alleen struik- en dopheide, maar niets is minder waar. Het gebied bestaat uit bos, heide, natuurlijke vennen, waarvan het Beuven de grootste van Nederland is, stuifduintjes en kleinschalige akkers. Dit landschap is een ideale leefomgeving voor reeën. Boswachter Sjaak Smits omschrijft dit gebied als volgt: "De Strabrechtse Heide verbaast mij altijd weer, 's morgens of 's avonds, in wat voor jaargetijde dan ook. De dynamiek van het terrein blijft verrassen. Er zijn prachtige vergezichten, zeker in combinatie met wolkenvelden en zonlicht. De Strabrechtse Heide straalt rust uit. Zodra er bezoekers komen, zie je de rust op ze overgaan.

Iets ten zuiden van onze camping ligt het Weerterbos. Het Weerterbos staat vooral bekend om zijn edelherten. Vanaf de uitkijktoren heeft u grote kans om deze prachtige dieren te zien. Het Weerterbos bestaat uit bossen, vennen, grasland en kleine heidevelden. Naast de genoemde edelherten zijn er vele vlinders, libellen, alpen- en kleine watersalamanders te vinden.

Nationaal Park De Groote Peel ligt op ruim 15 kilometer afstand van onze camping. Het is een vogelrijk hoogveengebied, waar vroeger turf werd gestoken, maar waar u tegenwoordig prachtig kunt wandelen. Het gebied is ruim 1400 hectare groot en is een aaneengeschakeld natuurgebied.

In de omgeving van Camping Heksenheuvel

De faciliteiten van Camping Heksenheuvel