Camping Kleine Belterwijde, Belt-Schutsloot,

Camping Kleine Belterwijde
Camping Kleine Belterwijde
Camping Kleine Belterwijde
Camping Kleine Belterwijde

Aan een meer in Nationaal Park Weerribben-Wieden ligt Camping Kleine Belterwijde. Deze rustige camping in de kop van Overijssel bestaat voornamelijk uit vaste jaarplaatsen, maar er zijn ook toerplaatsen beschikbaar. De camping heeft zijn eigen jachthaven. Je kampeert hier op het gras, op een staanplaats die met een lage heg is afgebakend. Sommige plekken liggen direct aan het water en hebben een eigen aanlegplaats. Ontdek het prachtige natuurgebied Weerribben-Wieden te voet, met de fiets of per kano.

Camping Kleine Belterwijde is een rustige camping met een ruim, overzichtelijk kampeerterrein. Je ziet er vooral stacaravans, want er zijn maar liefst 135 vaste jaarplaatsen. Voor toerkampeerders zijn er veertig toerplaatsen beschikbaar, die van elkaar gescheiden zijn door lage heggen. Deze plekken liggen op een apart gedeelte van het kampeerterrein, direct aan het meer en de jachthaven. Sommige plekken hebben hun eigen aanlegplaats. Vanwege het beperkte aantal toerplaatsen kun je het beste van tevoren een plekje reserveren.

Er is geen supermarkt of restaurant op de camping zelf. Wel is er een kleine bar en zijn er enkele kampeer- en watersportartikelen verkrijgbaar. Binnen een straal van tien kilometer rondom de camping vind je allerlei restaurantjes, dus als je uit eten wilt hoef je nooit ver te rijden. Een kleine supermarkt vind je op loopafstand in Belt-Schutsloot, een rustiek waterdorpje. In drie minuutjes wandel je ernaartoe. Heb je geen bezwaar tegen drukte en toeristen, wandel of peddel dan eens naar het pittoreske Giethoorn, waar je heerlijk op een terrasje aan het water kunt zitten of een bootje kunt huren.


Omgeving
De camping is gelegen in het rustieke waterdorp Belt-Schutsloot, temidden van de rietlanden. Dit karakteristieke waterdorp (ontstaan door vervening) heeft de vakantieganger veel te bieden. Een goede indruk krijgt men wanneer u door het dorp en in het Nationaalpark “de Weerribben Wieden” vaart per fluisterboot of kano en gebruik maakt van de prachtige wandel en fietsroutes. Wilt u een fiets huren of eens lekker uit eten gaan, dan kun u in het dorp altijd terecht. Jaarlijks wordt er op de 2e vrijdag in augustus een verlichte gondelvaart (mooiste van N.W. Overijssel) en op de dag erna wordt er een volksfeest gehouden.

Supermarkt: 150 m
Fietsverhuur: op de camping
Restaurant/Eetcafé/Snackbar: 300-400 m
bootverhuur en Kanos op de camping
De verdere omgeving
Alle mogelijkheden voor watersport, rondvaarten in waterdorp Giethoorn en bezienswaardige oude stadjes Blokzijl, Hasselt Vollenhove, Zwartsluis.

Meppel: “Donderdag-Meppeldag”, markt met diverse evenementen in juli en augustus.
Staphorst: Klederdrachten en oude boerderijen.
Havelte: Schaapskudde, hunebedden en natuurschoon.

Voorsterbos met oud gezicht; Kadoelerbos, Jongbos, en Waterloopbos – zo’n bos vind je nergens.

 • Wij bieden moderne sanitaire voorzieningen
 • Bijna alle plaatsen zijn voorzien van water, electra en afvoer
 • camper plaatsen met voorziening
 • caravan plaatsen met aanlegplaats voor de deur in dien mogelijk
 • We hebben een beperkt aantal plaatsen waar honden toegestaan zijn. Honden voor bezoekers zijn verboden.
 • Jachthaven met botenhelling
 • Kano en waterfietsverhuur
 • Groot sportveld, speeltuin en zwemgelegenheid
 • tafeltennis tafel
 • In hoogseizoen een gezellige kantine
 • Verkoop gas en campingartikelen
 • Gratis WiFi

In de omgeving van Camping Kleine Belterwijde

De faciliteiten van Camping Kleine Belterwijde

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: