Camping Maarlandhoeve, Uithuizen,

Camping Maarlandhoeve
Camping Maarlandhoeve
Camping Maarlandhoeve
Camping Maarlandhoeve
Camping Maarlandhoeve

Camping Maarlandhoeve in het Groningse Uithuizen is een ideale bestemming voor rustzoekers en natuur- en cultuurliefhebbers. Fraai gelegen rond een voormalige herenboerderij geniet je van weidse uitzichten over het Noord-Groninger Hoogeland.

De kleinschalige camping ligt langs het Boterdiep, aan de rand van Uithuizen. Hier, in het hart van het Hoogeland, bepalen rust, ruimte, natuur en een ongedwongen sfeer het levensritme. Verdeeld over het ruim opgezette kampeerterrein van 1,5 hectare vind je 24 toeristische staanplaatsen. Daarbij heb je keuze uit idyllische kampeerplekken naast de vijver, een beschutte plek of juist een zonnige plaats. Maar waar je ook staat: met een grootte van 120 m2 heb je lekker de ruimte. Ook is elke staanplaats voorzien van een stroomaansluiting van 10 ampère en gratis wifi. Ga je zonder kampeermiddel op pad? Huur dan de 18 m2 grote en voor 5 personen geschikte Trekkershut-Plus. Let op: de Natuurkampeerkaart van Stichting De Groene Koepel is verplicht.

Om zo ongestoord mogelijk van de rust en ruimte te genieten, worden auto’s zoveel mogelijk buiten het kampeerterrein geparkeerd. Vakantiegangers met een tent hebben een eigen veld en ook aan gasten met een camper is rekening gehouden door de aanwezigheid van een servicestation. Ook de sanitaire voorzieningen zijn goed verzorgd. Zo vind je in het deels verwarmde sanitairgebouw douches en wasplaatsen met warm water, toiletten, een vaatwasplaats en een stortplaats voor het chemische toilet.

Op de camping liggen drie vijvers, waarvan één is ingericht als kanohaven. De Maarlandhoeve verhuurt dan ook kano’s, waardoor je zo het Boterdiep opschiet en mooie tochten kunt maken door het Groninger Marengebied. De waterrijke omgeving leent zich ook perfect om te vissen.

Omgeving

Uithuizen is de hoofdplaats van de gemeente Het Hogeland in de provincie Groningen in Nederland.De plaats ligt aan het uiteinde van het Boterdiep en heeft een station aan de spoorlijn van Groningen naar Roodeschool. De naam betekent: huizen uit de wierde, dat wil zeggen de eerste huizen die niet op, maar naast de wierde Brunwerd zijn gebouwd. Brunwerd kreeg hierdoor de naam Oldorp (het oude dorp). De kern van Uithuizen bestaat uit een langgerekte wierde die vanouds Oprijp werd genoemd. Bij Uithuizen hebben de steenhuizen en borgen Almersma, Aylbada, Engersum, Ringeweer en Takuma gestaan. De belangrijkste borg was echter de nog altijd bestaande Menkemaborg.

Bezienswaardigheden
In Uithuizen staat de Menkemaborg, de best bewaarde borg in het Groninger landschap en de laatste die Uithuizen nog rijk is.
De Hervormde Jacobikerk (13e eeuw) te Uithuizen huist een van de best bewaard gebleven orgels van Arp Schnitger, het Arp Schnitgermonument herinnert aan deze orgelbouwer.
De Jacobus de Meerderekerk (1860) is de oudste neogotische kerk van Groningen.
Verder valt er te bezichtigen de koren- en pelmolen De Liefde, gebouwd in 1866. De voorganger van deze molen wordt reeds vermeld in de 15e eeuw; ook de 16e eeuw zijn meerdere vermeldingen bekend.
De directe omgeving rond Uithuizen laat verder de grote (meest vergane) glorie zien van de Ommelander landbouw door de vele grote herenboerderijen die Uithuizen rijk is.
Het Museum Eddy Roos.

In de omgeving van Camping Maarlandhoeve

De faciliteiten van Camping Maarlandhoeve

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: