Netl de Wildste Tuin, Kraggenburg,

Netl de Wildste Tuin
Netl de Wildste Tuin
Netl de Wildste Tuin
Netl de Wildste Tuin

Camping de Wildste Tuin heeft een gewone camping en een natuurkampeerterrein. Wie op ontdekkingstocht gaat, vindt heerlijke campingplaatsen met op elke camping een splinternieuwe sanitair gebouw. Er is een strandpaviljoen en een dagrecreatiepark, gratis voor campinggasten.Een camping gemaakt door en voor mensen, dat is Netl De Wildste Tuin. Op deze bijzondere camping in Flevoland bestaat het terrein uit wilde natuur: zandduinen, natuurmeertjes en mooie grasvlaktes. Een paradijs voor kinderen waar ze vies en nat kunnen worden op de modderglijbaan, in de bamboejungle en in het zwemmeer. De camping ligt in een landschapstuin van maar liefst 48 hectare groot. Bij aankomst lijkt het allemaal nog niet zo bijzonder, maar eenmaal door de poorten van de ingang kom je er al snel achter dat dit geen gewone camping is.

Kies voor de Camping met 60 plekken als je stroom bij je kampeerplaats wilt of voor Natuurkampeerterrein de Mig, met 40 plekken als je zonder kunt. Caravanners kunnen alleen terecht op het Heliveld.  Bij de meeste kampeerplaatsen mag je een eigen kampvuurtje maken.

We streven naar een goede wifi internetverbinding op het hele terrein, vanaf de openingsdatum.

Bij het erf is een recreatieruimte, plus een washok met wasmachine en droger. Hier mag iedereen tegen betaling gebruik van maken.

Kampeerders hebben gratis toegang tot het dagrecreatiepark en kunnen voordelig pitch & putten (18 holes shortgolfbaan). In het strandpaviljoen kun je heerlijk uit eten en drinken.

Camperplaats de MIG
Op natuurkampeerterrein de MIG achter op het park, liggen 5 camperplekken – zonder stroomaansluiting - op de scheidslijn met het schapenland.

Het natuurkampeerterrein loopt over in de wilde tuinen met in het hart van het park een strandpaviljoen.Ook Camperaars moeten zich inschrijven bij Camping Het Heliveld en daarna hun plekje zoeken op natuurkampeerterrein De Mig. ( Op het Heliveld zijn daarnaast 15 camperplekken met stroom). Afval water en dergelijke kan men lozen op het Heliveld en daar ook weer schoon water innemen.

Omgeving

Kraggenburg is een recreatiedorp: campings, chalets, een hotel, restaurants, een jachthaven, een pitch en put golfbaan, een speeltuin, het historische 'Oud-Kraggenburg', een pioniersmuseum, een blotevoetenpad, prachtige bossen en natuurterreinen met vele wandel- en fietspaden vormen zowel voor bewoners als voor toeristen een heerlijke plek om te verblijven. Een aantal recreatieondernemers en Natuurmonumenten biedt tevens arrangementen aan die perfect de smaak van de omgeving weten neer te zetten. In de directe omgeving zijn het Voorsterbos, het Vogeleiland in het Zwarte Meer, het bijzondere Waterloopbos en net ontwikkelde Wendelbos en Kadoelerveld als natuurgebieden te bewonderen.

Kraggenburg heeft een gevarieerde natuur. Waar begin 20e eeuw nog Zuiderzee was, vind je nu prachtige bossen, afgewisseld met bloemrijke graslanden en het open water van de randmeren.

Bossen
De dikke bomen van het Voorsterbos geven je het idee dat je door een eeuwenoud bos loopt, terwijl het in 2006 aangeplante Wendelbos nog volop in ontwikkeling is. In het aangrenzende Waterloopbos liggen dertig bijzondere waterloopkundige proefmodellen verscholen. Hier is een informatie-centrum met een waterspeelplek voor kinderen. Met wandelpaden en bruggetjes kun je lange tochten maken door deze drie bossen, samen zo'n 900 hectare natuur. Of kom kamperen midden in de natuur, op kampeerterrein De Stiente in het Voorsterbos. Ook het naastliggende Paddenstoelenparadijs en de Dennenzaadtuin zijn een bezoekje waard.

Graslanden
Tussen deze bossen liggen de natte graslanden van het Kraggenburgerveld en het Kadoelerveld. Naast grote grazers, de welbekende Schotse Hooglanders, vind je hier allerlei dieren als amfibieën, libellen en vlinders. En ook bijzondere planten zoals geelhartje, rietorchis en kale jonker voelen zich hier prima thuis.

Randmeren
Het Zwarte Meer en Kadoelermeer zijn ontstaan bij de inpoldering van de Noordoostpolder. Op de oeverlanden van het Zwarte Meer, de Grote Buitenlanden genaamd, groeit de zeldzame kievitsbloem. En in het meer ligt het Vogeleiland, een uniek vogelparadijs. Het eiland is alleen te bezoeken met de excursies van Natuurmonumenten, maar er is ook een uitkijkpunt in de Zwarte Hoek.

Kom dus wandelen, fietsen, varen, kamperen, vogels of paddenstoelen kijken, waterbouwkundige modellen bewonderen en nog veel meer beleven, in de afwisselende natuur van Kraggenburg!

 

 

In de omgeving van Netl de Wildste Tuin

De faciliteiten van Netl de Wildste Tuin