Hotel Boer Goossens , Den Dungen,

Hotel Boer Goossens
Hotel Boer Goossens
Hotel Boer Goossens
Hotel Boer Goossens

Hotel Boer Goossens was vroeger een herberg en is nu een modern en respectabel familiehotel in Den Dungen. Hier kunt u zich verheugen op een vredige omgeving en de gastvrijheid waar Brabant zo bekend om staat.

Het hotel biedt moderne kamers met privéfaciliteiten. Elke kamer is voorzien van comfortabele, extra lange boxspringbedden. Voor werk is er een bureau en in de zithoek kunt u in alle rust een boek lezen.

Het hotel heeft een à-la-carterestaurant en een gezellige brasserie met een bar. In het hele hotel is gratis draadloos internet beschikbaar en er is voldoende parkeerplek.

Omgeving

Den Dungen is een dorp in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, gelegen in de Meierij van 's-Hertogenbosch. Het dorp Maaskantje zit tegen Den Dungen aangeplakt en vormt er een tweelingdorp mee. Den Dungen en Maaskantje vormen wel één parochie, namelijk die van Jacobus de Meerdere (Den Dungen), maar behoorden voorheen tot verschillende gemeentes: Den Dungen was tot 1996 zelfstandig, terwijl Maaskantje al vanouds onder Sint-Michielsgestel viel.
De omgeving van Den Dungen bestaat vooral uit landbouwgebied. Van belang is de Ringdijk met de wielen. Den Dungen is in vriendschap verbonden met het plaatsje Portishead (Somerset) in Engeland.

De omgeving van Den Dungen bestaat vooral uit landbouwgebied. Van belang is de Ringdijk met de wielen. De centrale gebouwen in Den Dungen staan alle bij elkaar op een soort driesprong die nauwelijks het karakter van een pleintje heeft.

Bezienswaardigheden:

Sint-Jacobus de Meerderekerk, met een oude begraafplaats eromheen.
De Blauwe Scholk is een voormalige meisjesschool uit 1894. De naam is afkomstig van een land dat regelmatig onder water stond en in de winter bevroor (scholk = schots of schort). Tegenwoordig een cultureel centrum.
Windmolen De Pelikaan te Maaskantje.
Hotel Boer Goossens, uit 1795.
Pastorie, aan Grinsel 2, achter de kerk, uit 1822, met links ervan een koetshuis. Het was een groot en deftig gebouw. In 1855 werd het nog uitgebreid met een congregatiekapel. De pastorie is een rijksmonument.
Heilig Hartbeeld in een plantsoen.
Voormalig raadhuis, uit 1877.
Het Arboretum "d'n Hooidonk" is in 1974 begonnen als een hobby van Frans en Mia van den Biggelaar, telt nu 1250 verschillende bomen en struiken, waaronder zeer bijzondere. In 2010 werd het arboretum geopend en het is vrij toegankelijk. Het arboretum is 5 ha groot en heeft de status van landgoed.
Windmolen De Pelikaan te Maaskantje.
De Dungense Brug, een iconische brug waar Ronnie (New Kids) en Corry Konings het populaire anthem Hoeren neuken, nooit meer werken zongen in de speelfilm New Kids Nitro.

 

In de omgeving van Hotel Boer Goossens

De faciliteiten van Hotel Boer Goossens

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: