Hotel De Volksabdij, Ossendrecht,

Hotel De Volksabdij
Hotel De Volksabdij
Hotel De Volksabdij
Hotel De Volksabdij

In de prachtige Brabantse Wal, op de grens met Zeeland en België, ligt nabij Ossendrecht het klassieke en pittoreske hotel De Volksabdij. Dit hotel is onderdeel van Natuurpark De Zoom-Kalmthoutse Heide en de ideale start voor diverse fiets- en wandeltochten. Maak een heerlijke wandeling door de mooie groene omgeving van de Abdijbossen of bezoek het dorpje Hoogerheide op 2,5 kilometer van het hotel. Word ’s morgens ontspannen wakker door het gezang van de vogels en draai je nog even lekker om. De Volksabdij beschikt over 35 abdijkamers. Je kamer die voorzien is van een een badkamer met douche, bad en föhn heeft alle ingrediënten om even te onthaasten. Voor het ontbijt ben je welkom in De Blauwe Pauw, het restaurant van De Volksabdij. Ook voor een uitgebreide lunch of een heerlijk diner kun je plaatsnemen aan een van de tafels in het restaurant of op het zonnige terras. Blijf nog even gezellig nakletsen onder het genot van een lekker wijntje of een speciaalbier.

Omgeving

Ossendrecht is een plaats in de gemeente Woensdrecht, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Tot 1997 was Ossendrecht een zelfstandige gemeente. Aanvankelijk omvatte deze gemeente ook het dorp Hoogerheide. Reeds in 1817 ging dit dorp over naar de toenmalige gemeente Woensdrecht. In het kader van grootscheepse herindelingen werd de gemeente Ossendrecht eind 1996 opgeheven. Ossendrecht ligt op de steilrand van de Brabantse Wal. Dit houdt in dat zich in het dorp hoogteverschillen tot 10 meter voordoen en dat onmiddellijk ten oosten van het dorp de hoogte nog toeneemt tot 22 meter boven NAP. De zandgroeve van de voormalige kalkzandsteenfabriek "Boudewijn" wordt ingericht als een aardkundig monument. Door het blootgelegde profiel kan men inzicht verkrijgen in de geschiedenis van de Brabantse Wal over een periode van ongeveer een miljoen jaar.

In het polderland, dat zich ten westen van Ossendrecht uitstrekt, ligt het natuurgebied Noordpolder van Ossendrecht. Op het voormalig stuifzandgebied ten oosten van Ossendrecht ligt het natuurgebied De Groote Meer, met bossen, heidevelden en vennen. Dit maakt onderdeel uit van het Belgisch-Nederlandse Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide.

Bezoek tijdens je verblijf in hotel De Volksabdij het Markiezaatsmeer bij Bergen op Zoom. Beklim de uitkijktoren van bezoekerscentrum Kraaijenberg en geniet van het schitterende uitzicht over het meer. Ook de veelzijdige stad Antwerpen op een half uur rijden van het hotel heeft veel te bieden voor jong en oud. Flaneer langs de oever van de Schelde of ga lekker shoppen in de winkelstraat. Daarnaast heeft de stad prachtige monumenten zoals de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Voor een dagje zon, zee en strand rijd je binnen een half uur naar de Zeeuwse kust!

In de omgeving van Hotel De Volksabdij

De faciliteiten van Hotel De Volksabdij

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: