Restaurant La Forchetta, Oosterhout,

Restaurant La Forchetta
Restaurant La Forchetta
Restaurant La Forchetta
Restaurant La Forchetta

Restaurant La Forchetta is een sfeervol Italiaans restaurant in het centrum van Oosterhout. U kunt bij La Forchetta genieten van heerlijke Italiaanse gerechten bereid door echte Italiaanse koks. Uiteraard zijn al onze gerechten op de menukaart ook af te halen om thuis te genieten van de Italiaanse smaaksensaties.

Dankzij het vakmanschap van onze koks vindt u op de menukaart van La Forchetta creatieve Italiaanse gerechten met een moderne twist. Natuurlijk ontbreken ook de klassiekers niet: pizza, lasagne en carpaccio mogen immers in geen enkel Italiaans restaurant ontbreken. Wilt u een Italiaans gerecht eten dat niet op de kaart staat? Dat is mogelijk! In overleg koken onze koks op maat van uw wensen. Onze menukaart verandert drie keer per jaar, zodat u steeds weer kunt genieten van nieuwe Italiaanse gerechten.

Bij La Forchetta is alles Italiaans. Maar dan ook echt álles: van de bloem tot de olijfolie. De verse producten komen van kwalitatief hoogstaande leveranciers uit de regio. De vis halen we rechtstreeks bij de afslag in Yerseke, het vlees bij de vleeshouwer in Breda. Onze koks werken alleen met de allerbeste ingrediënten en dat proeft u. Bent u vegetariër of volgt u een bepaald dieet, bijvoorbeeld glutenvrij? Ook dan kunt u genieten van heerlijke Italiaanse specialiteiten. Geef uw wensen aan en wij houden er rekening mee.

OPENINGSTIJDEN
Maandag 17.00u - 00.00u
Dinsdag 17.00u - 00.00u
Woensdag 17.00u - 00.00u
Donderdag 17.00u - 00.00u
Vrijdag 17.00u - 00.00u
Zaterdag 17.00u - 00.00u
Zondag 17.00u - 00.00u
Keuken open voor bestellingen tot 21:30 uur

Omgeving

Oosterhout is een stad in Noord-Brabant en hoofdplaats van de gelijknamige gemeente. Bij Nijmegen ligt het gelijknamige Oosterhout (Gelderland).

Het winkelhart van Oosterhout bestaat uit het overdekte winkelcentrum Arendshof. Daarnaast vindt men winkelcentrum Arkendonk in de wijk Dommelbergen en winkelcentrum Zuiderhout in de wijk Oosterheide.

Markt
Er zijn twee markten in Oosterhout:

Centrum Markt zaterdag van 08:30 – 16:00 uur
W.C. Zuiderhout woensdag van 11:30 – 17:00 uur

Bezienswaardigheden
Oosterhout kent een dubbelcentrum. De Markt en de Heuvel zijn de centrale pleinen. De Heuvel en omgeving is een beschermd stadsgezicht. Het plein kent statige huizen en een dubbele bomenrij.
Oorspronkelijk waren er zeven Slotjes in Oosterhout. De meeste Slotjes liggen aan de Ridderstraat. Tegenwoordig worden ze omringd door de Slotparken, het restant van een uitgestrekt lusthof met vijvers en hoog geboomte. De slotjes zijn omstreeks de 15e eeuw ontstaan. Het waren woningen van de Oosterhoutse elite waaronder enkele geslachten uit de lage adel. Gegroeid uit een omgrachte boerderij, evolueerden ze via kasteelachtige edelmanswoningen tot landhuizen. Verhalen als zouden de betreffende hoeven eigendom zijn geweest van de Tempeliers en later de Johannieters, zijn nimmer door feiten bevestigd. De slotjes zijn alleen aan de buitenzijde te bezichtigen. De slotjes zijn:
Slotje Limburg
Slotje Brakestein
Slotje Beveren
Slotje Borsele
Slotje Spijtenburg (verdwenen)
Slotje Ter Aalst (verdwenen)
De Blauwe Camer, het zevende slotje, is nu in gebruik als het klooster Sint-Catharinadal.
Ruïne van kasteel Strijen, aan de Kasteeldreef. Slechts de Slotbossche Toren rest hier nog van.
Het Vrijheidshuis aan Heuvel 13 stamt uit 1610 en huisvestte het bestuur van de vrijheid. In de 18e eeuw werd de westvleugel toegevoegd. Tot 1940 diende het als stadhuis.
Oosterhout kent tal van historische woonhuizen. Men vindt er een aantal aan de Markt en aan de Heuvel, waarbij Markt 13 een bovenlicht heeft in Lodewijk XVI-stijl. Markt 20 heeft een trapgevel uit 1669 en een ingangspartij in empirestijl. Vele huizen hebben een 19e-eeuwse gevel, maar de kern ervan is ouder.
De gebouwen van brouwerij De Gekroonde Bel, uit 1901, aan de Bredaseweg 106. Deze bestaan uit een kantoorgebouw en een mouttoren in rode baksteen. In de gevel zijn tegeltableaus verwerkt.
Voormalige timmerwerkplaats uit 1885, aan de Basiliekstraat 2-4.
Oosterhout kent diverse kunstwerken, waaronder het bekende Abrahambeeld

In de omgeving van Restaurant La Forchetta

De faciliteiten van Restaurant La Forchetta

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: