HomeComputerMuseum, Helmond,

HomeComputerMuseum
HomeComputerMuseum
HomeComputerMuseum
HomeComputerMuseum

Het Home­Computer­Museum is een interactieve tijdreis door de geschiedenis van de (thuis)computer en aanverwante apparaten middels kamers in stijl van de desbetreffende jaren. Met een gespecialiseerde werkplaats voor reparatie en een arcadecafé is dit museum uniek in de Benelux. Het HomeComputerMuseum is een 500 m² groot interactief computer museum en omvat de geschiedenis van de thuiscomputer, vanaf de allereerste thuiscomputer tot aan moderne varianten eind jaren '90 en daar voorbij.

In het computermuseum vind je diverse ruimtes welke in stijl zijn ingericht middels diverse accesoires uit die tijd. Het is dus meer dan een computermuseum, het is een reis door de tijd via de computer geschiedenis. In onze Arcade staan diverse generaties spelcomputers en arcadekasten. Merken zoals Atari, Commodore, IBM, Olivetti, Philips, Sony, Tulip, Acorn, Sinclair, Tandy en vele anderen staan speelklaar opgesteld.

Een dag van herkenning en plezier, voor jong & oud!

Omgeving

Helmond is een bloeiende stad middenin het groen met mooie architectuur, een prachtig kasteel, leuke winkels, kunst op straat en heerlijke terrasjes aan het water.
Helmond: stad sinds 1232.

Het centrum van Helmond staat bekend om zijn markante kasteel, mooie tentoonstellingen, bijzondere monumenten en architectuur. Er is veel kunst op straat en er zijn een tal aan gezellige terrasjes op de Markt of aan het water waar u heerlijk kunt genieten van de omgeving.

Helmond kent een verrassend aanbod aan winkels. Naast de bekende winkelketens, zorgen juist de vele ambachtelijke winkels en zelfstandige ondernemers ervoor dat persoonlijke aandacht en Brabantse gezelligheid weer centraal staan. Specialisten op het gebied van o.a. mode, schoenen, parfumerie en lifestyle staan voor uw klaar met een vakkundig advies. Speciaalzaken op het gebied van fruit, groente, delicatessen en de keurslager laten uw proeven en genieten van hun passie en ambacht.

Natuurlijk kunt u ook genieten van pure en eerlijke maaltijden bij een van onze gezellige horecagelegenheden. Overdekt winkelen kunt u in de Elzaspassage. Combineer een dagje winkelen in Helmond vooral met gezellig uitgaan of met het grote culturele aanbod dat het centrum biedt.

Met een wandeling door het centrum van Helmond komt u in aanraking met verrassende elementen zoals de prachtige beeldenroute en de eeuwenoude Lambertuskerk. Zo kunt u bijvoorbeeld na een bezoek aan de Lambertuskerk, die bekend staat om zijn beroemde Robustelly orgel, genieten van het pittoreske Lambertushof. Een uniek pleintje achter de kerk waar artistieke evenementen plaatsvinden en leuke winkeltjes te vinden zijn.

In de omgeving van HomeComputerMuseum

De faciliteiten van HomeComputerMuseum