preHistorisch Dorp , Eindhoven,

preHistorisch Dorp
preHistorisch Dorp
preHistorisch Dorp
preHistorisch Dorp

Het preHistorisch Dorp in Genneper Parken te Eindhoven is een historisch openluchtmuseum dat onderdeel is van Eindhoven Museum. Het museum toont aan de hand van archeologische reconstructies van gebouwen en door levende geschiedenis 6 verschillende tijdperken: de tijd van jagers en verzamelaars, de tijd van de eerste boeren, de Inheems-Romeinse tijd, de tijd van de Vikingen en Franken, de tijd van handel en steden en de Tachtigjarige Oorlog.

De historische bewoners van het dorp (tijdgidsen genoemd) ontmoeten de bezoekers op hun erven, hoeves of ambachtshuizen voor een reis terug in de tijd. Ze gaan gekleed volgens de klederdracht van het betreffende tijdperk. Ze geven rondleidingen, vertellen verhalen en demonstreren de bezigheden uit het dagelijkse leven van onze voorouders.

De bezoekers kunnen daarnaast ook zelf aan de slag met allerlei historische activiteiten, zoals vuur maken, boogschieten, ijzersmeden, speerwerpen, pottenbakken of weven. Met ruim 50.000 bezoekers per jaar is het preHistorisch Dorp één van de grotere culturele attracties van Eindhoven.

Beleef zes lang vervlogen tijdperken 13.000 jaar geleden tot aan de Tachtigjarige oorlog in het preHistorisch Dorp. Een gezellig dagje uit wordt een heuse tijdreis! Samen met je gezin, familie of klas leer je alles over het alledaagse leven van vroeger, doe mee met een historische workshops! Bedrijven vinden in het preHistorisch Dorp een inspirerende omgeving vol met vakwerkhuizen en oerambachten. Familiedag, kinderfeestje of gezellig uitje, altijd een historische beleving!

Omgeving

Eindhoven is een stad met vele gezichten. Letterlijk. Een stad waar jong en oud samenkomt in een mix van 170 nationaliteiten. Met een uitgebreide selectie aan hotspots, highlights, events en andere activiteiten leert je binnen no time de design hoofdstad van Nederland kennen. Kom winkelen en eten in de binnenstad, bezoek het industriële Strijp-S of duik eens één van de andere stadsdelen in. Ontdek de Eindhoven vibe, binnen én buiten de gebaande paden.

De musea en design studio’s zijn een absolute must-see tijdens je verblijf in de stad. Ga langs het Van Abbemuseum voor moderne en hedendaagse kunst, leer over de geschiedenis van Philips in Eindhoven in het Philips Museum of bezoek één van de andere musea. In de design studio’s kun je het werk van talentvolle designers bekijken.

Luister naar muziekoptredens van wereldformaat in Effenaar en Muziekgebouw Eindhoven en bezoek een voorstelling in Parktheater Eindhoven. Meer een fan van het witte doek? Nieuwe releases, blockbusters en cult classics zie je in één van de Eindhovense bioscopen. Eindhoven heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een broedplaats voor urban culture.

Op verschillende locaties in de stad komen het hele jaar door elementen van moderne straatcultuur aan bod. Breng eens een bezoek aan één van de volgende urban hotspots (en wellicht zie jij een wereldkampioen skateboarder of BMX-er live in actie).

Eindhoven bruist van de design! Met Design Academy Eindhoven en de wereldberoemde Dutch Design Week (DDW) als grootste designevenement van Noord-Europa mag Eindhoven zich met recht de design hoofdstad van Nederland noemen. Ontdek het zelf, niet alleen in oktober tijdens de DDW, maar gedurende het hele jaar met speciale thema tours, design in de openbare ruimte en exposities in designstudio’s.

 

In de omgeving van preHistorisch Dorp

De faciliteiten van preHistorisch Dorp