Oertijdmuseum, Boxtel,

Oertijdmuseum
Oertijdmuseum
Oertijdmuseum
Oertijdmuseum

Het Oertijdmuseum ofwel Dinosaurusmuseum te Boxtel heeft veel te bieden voor jong en oud. Zo zijn er verschillende educatieve speurtochten en oertijdspelletjes te doen. In de bioscoop draaien diverse films. Maak kennis met “Lucy”, één van de oudste mensen ooit gevonden. Bekijk de grootste potvis van Nederland, en de vele dinosaurusskeletten zoals o.a. een Brachiosaurus, Diplodocus en T. rex. Buiten is er een speeltuin, oertijdtuin en oertijdwoud. Tussen de meer dan 1.000 soorten bomen en struiken staan allerlei levensechte diermodellen uit lang vervlogen tijden.

Omgeving

Boxtel is een gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, gelegen in de Meierij van 's-Hertogenbosch.Boxtel is gelegen aan de rivier de Dommel en ligt te midden van de driehoek Tilburg, Eindhoven en 's-Hertogenbosch. Dit maakte Boxtel al vroeg tot een verkeersknooppunt.

Boxtel heeft veel te bieden. Trek bijvoorbeeld je wandelschoenen aan en verken de natuur. Of stap in een kano en vaar over de Dommel. Cultuur snuiven? Bezoek de imposante Sint-Petrsubasiliek, Kasteel Stapelen of een van de statige landgoederen. Shoppen doe je in het bruisende centrum. Strijk na een lange dag neer in een smaakvol restaurant of café.

Zin om een dagje te shoppen? Boxtel heeft een goede mix van landelijke winkelketens (Hema, Xenos, Blokker en Expert) en lokale ondernemers. Bijzondere cadeauwinkels, delicatessenzaken om van te smullen en gespecialiseerde kledingzaken: ze geven Boxtel een eigen gezicht en zorgen ervoor dat je altijd met iets speciaals thuis komt. Alles ligt op loopafstand. Kom je op vrijdag in de ochtend, dan is er ook nog eens een markt.

Boxtel staat bekend om het enorme aanbod aan horeca. Een ouderwetse bruine kroeg, gezellige (eet)cafés en dancegelegenheden waar in de weekenden de voetjes van de vloer gaan; er is voor ieder wat wils. De vele restaurants hebben ieder hun eigen kwaliteit. Of je nu een klein hapje wilt eten of wilt genieten van culinaire hoogstandjes, het kan allemaal.

Per jaar worden in Boxtel meer dan 500 evenementen georganiseerd, waarvan veel in het centrum van Boxtel. Het herfstfestijn, de nostalgische kerstmarkt, beachvolleybal, de Heilig Bloedprocessie, Bockesprongen en de Sinterklaasintocht zijn slechts een aantal voorbeelden. In het centrum van Boxtel bevindt zich ook ‘Podium Boxtel’, waar je terecht kunt voor een heerlijk avondje theater, toneel en muziek. Kortom, voor een perfect dagje uit moet je in het veelzijdige en gezellige centrum van Boxtel zijn!

In de omgeving van Oertijdmuseum

De faciliteiten van Oertijdmuseum