Terra Maris, Oostkapelle,

Terra Maris
Terra Maris
Terra Maris
Terra Maris

Terra Maris, letterlijk land van de zee, is hét museum voor natuur en landschap van Zeeland. Het museum is gevestigd in de voormalige orangerie van kasteel Westhove, dat gelegen is in het prachtige natuurgebied De Manteling van Walcheren, tussen Oostkapelle en Domburg. Een afwisselende, levendige tentoonstelling neemt je mee door de geschiedenis van het Zeeuwse landschap en laat je de rijk gevarieerde Zeeuwse natuur zien. Maak kennis met de dynamische natuur van de Delta, de vele inpolderingen en de meer dan honderd dorpen die in de loop van de eeuwen door het water van de kaart werden geveegd. En… laat u verrassen door het landschap van nu.

In de glazen ontvangsthal voor het museum vind je het museumcafé 'De Orangerie' en de museumwinkel. Achter het museum ligt een prachtige 2.5 ha grote landschapstuin.

Terra Maris organiseert regelmatig wisseltentoonstellingen en organiseert het hele jaar door allerlei activiteiten.

De tentoonstellingen, publieksactiviteiten en het collectiebeheer worden mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Zeeland.

Omgeving

Oostkapelle, Oôskappel, dankt zijn naam aan een kapel die ooit op die plek op Walcheren moet hebben gestaan. Het is een van de grotere kernen van de gemeente Veere. Met zijn schone, brede stranden, duinen, natuurgebieden en karakteristieke dorpskern is Oostkapelle een echte trekpleister voor toeristen.

Oostkapelle is een echte familiebadplaats. De stranden van Oostkapelle zijn goed onderhouden en je vindt er voor de kinderen diverse speeltoestellen. Er liggen op het strand loopvlonders over de gehele breedte. Van mei tot en met september wordt het strand bemenst door de Reddingsbrigade met een EHBO post.

Het dorp grenst aan twee natuurgebieden, De Manteling en Oranjezon. De Manteling van Walcheren is een natuurgebied van zo’n 740 hectare groot. Het bestaat uit oude buitenplaatsen, bossen, duinen, lanen en slingerpaden. Natuurgebied Oranjezon bestaat voornamelijk uit duingebied, met struwelen, loofbos en naaldbos. Het gebied diende ooit als waterwingebied voor de drinkwatervoorziening op Walcheren. Voor de toegang voor dit natuurgebied betaal je een euro.

Vlakbij het dorp ligt het uit de 12e eeuw daterende kasteel Westhove. Het bestond ooit uit een voorburcht en hoofdgebouw, slotgrachten, wallen, bruggen, poorten en torens. Daarvan zijn alleen nog een paar onderste delen van sommige toren over en delen van muurwerk. Verder is het zo vaak verbouwd dat het origineel niet meer te herkennen is. Tegenwoordig is een Stayokay hotel in het kasteel gevestigd.

 

 

In de omgeving van Terra Maris

De faciliteiten van Terra Maris

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: