Hof Poppendamme , Grijpskerke,

Hof Poppendamme
Hof Poppendamme
Hof Poppendamme
Hof Poppendamme

In hartje Walcheren Zeeland, in een heel klein plaatsje genaamd Poppendamme ­kunnen kinderen heerlijk spelen en volwassenen heerlijk genieten en ­relaxen. Hof Poppendamme is de vernieuwde natuur-, speel- en beleefboerderij. Je raakt niet uitgekeken en uitgespeeld in Hof Poppendamme. De natuur- speel- en beleefboerderij heeft zo veel te bieden. Heerlijk vertoeven voor iedereen…

Geopend:
Iedere dag van 09:00 – 18:00 uur

De boerderij heeft een hele grote binnenspeeltuin. Er is zo veel te ontdekken. Meer dan 500 m2 speelplezier in de binnenspeeltuin. Poppendamme is dus ook een goed idee bij minder zonnig weer. Er is van alles te ontdekken in de vele verborgen gangetjes en trappetjes en spelletjes, dus je zal je niet snel vervelen in onze grote binnenspeeltuin. De ouders kunnen vanaf hun tafeltje de kinderen in de gaten houden genietend van een hapje of een drankje. Ook kan je plaatsnemen buiten op het grote terras, aan een picknicktafel, of in de relaxstoelen, of in het relaxtaurant. En als je moe bent van al het spelen, dan ga je even lekker uitrusten in de grote bioscoop, waar altijd een film draait.

Omgeving

Hrieps, ofwel Grijpskerke, is een klein maar levendig dorp op het platteland van Walcheren. In de omliggende dorpen staat het bekend als ‘t geitedurp. Omdat vroeger de geitenfokkerij hier een rol van betekenis speelde. Het dorp zou aanvankelijk ‘Garijp’ hebben geheten, wat ‘landstreek’ betekend. Later is daar ‘kerke’ aan toegevoegd. Grijpskerke dankt zijn bekendheid vooral aan ‘t Munnikenhof, de voormalige buitenplaats van staatsman en dichter Jacob Cats. ‘t Munnikenhof werd in de 13e eeuw gesticht door de abdijheren van de Norbertijner Abdij in Middelburg. Dichter Jacob Cats kocht het kasteel in de 17e eeuw. Hij heeft er de meeste van zijn gedichten geschreven. Hij stichtte een boerderij op de grond van het hof. Tegenwoordig is het een vakantieoord met minicamping en vakantiehuizen. Het dorp ontleent de naam Hrieps ook deels aan het jaarlijkse muziekfestival dat er gehouden wordt. Hrieps trekt van heinde en verre festivalgangers en is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een festival met vijf grote feesttenten en duizenden bezoekers.

 

 

In de omgeving van Hof Poppendamme

De faciliteiten van Hof Poppendamme