Vierlinden, Goes,

Vierlinden
Vierlinden
Vierlinden
Vierlinden

In het hart van Zeeland, gelegen in het mooie recreatiegebied de Hollandsche Hoeve in Goes, bevindt zich de binnenspeeltuin. Deze grenst aan eeterij Vierlinden. De indoor-speeltuin bestaat al ruim 10 jaar en de kinderen vinden het fantastisch. Een unieke binnenspeeltuin in Zeeland geheel in thema ‘natuur’ met volop klim-, klauter-, glij- en verstop plezier. Met een heuse boomhut op 8 meter hoogte, speelplezier voor kinderen van 1 t/m 13 jaar.

Een softplay peuterhoek, een X-box Kinect (een spelcomputer, maar je moet wel zelf bewegen). Dus geen standaard apenkooien en ballenbakken maar een frisse, hygiënische vernieuwende indoor-speeltuin.

Een unieke indoor speeltuin in het groene hart van Goes. Deze speeltuin en het hele Hollandsche Hoeve gebied is zeer leuk voor een dagje uit in Zeeland met het hele gezin, vrienden en familie. Maar ook voor kinderfeestjes of schoolreisjes zijn er verschillende arrangementen! Ouders/begeleiders mogen zich ook weer even jong voelen en mogen gratis mee naar binnen.

Wilt u even rust, dan kunt u bij ons genieten van een heerlijk kopje koffie, lunch of diner in het naastgelegen restaurant. Vanaf hier ziet u de kinderen wel spelen, maar u hoort ze niet.

Omgeving

Hoewel Goes in de volksmond ook wel Hanzestad genoemd wordt, heeft het nooit bij de Hanzesteden gehoord. De benoeming komt waarschijnlijk door de gans in het stadswapen, een hanze. Tijdens de carnaval wordt Goes omgedoopt tot Hanzehat.

Het oude Stadhuis van Goes, aan de Grote Markt, stamt uit begin 15e eeuw. Het is gebouwd in gotische stijl. In de voormalige vleeshal van het gebouw zit tegenwoordig een restaurant.

Op het plein achter de Markt staat de Grote of Maria Magdalenakerk uit 1423. De kerk is een ware blikvanger. Gebouwd in laatgotische stijl met een carillon met 47 klokken. Het schip van de kerk doet tegenwoordig dienst als tentoonstellingsruimte.

In Goes staat ook de 137 meter hoge Televisietoren. In de jaren vijftig van de vorige eeuw werd de televisie overal in Nederland ingevoerd. Daarvoor moesten op vijftig plaatsen in het land televisiezenders neergezet worden. Die voor Zuid-West-Nederland werd in Goes geplaatst. De toren werd ook gebruikt voor telefoonverbindingen en de radiouitzendingen via FM gaan ook via deze toren de lucht in. Op donderdag, vrijdag en zaterdag is de toren ‘s avonds verlicht.

De Stoomtrein Goes-Borsele is een toeristische treindienst op Zuid-Beveland. Authentieke museumtreinen rijden over een eigen spoorlijn van Goes via Kwadendamme naar Hoedekenskerke. Onderweg kun je uitstappen bij verschillende stations en de plaatselijke attracties bezoeken.

Goes is een echte winkelstad, je kunt er goed shoppen. Veel winkels zijn gevestigd in historische panden in het gebied direct achter de Grote Markt. Naast de landelijke winkelketens vind je er kleinere zaken die elk hun eigen assortiment hebben. Het shoppen is prima af te wisselen met een bezoek aan de gezellige cafés met terrassen. Op dinsdag kun je over de markt struinen.

Eens per jaar staat Goes op z’n kop tijdens de Dancetour Goes. Tijdens het gratis toegankelijke dancefeest draaien dj’s hun sets op de Grote Markt.

 

In de omgeving van Vierlinden

De faciliteiten van Vierlinden