Berkenhof Tropical Zoo, Kwadendamme,

Berkenhof Tropical Zoo
Berkenhof Tropical Zoo
Berkenhof Tropical Zoo
Berkenhof Tropical Zoo
Berkenhof Tropical Zoo

In de Kwadendamse mini jungle van Berkenhof Tropical Zoo valt er een hoop te beleven! Een groene leguaan ritselt door de groene boomkruinen, dwergkaaimannen beloeren je vanachter de struiken en een vogelspin kan hier zo maar op je hand belanden….wauw, dat moet wel spannend zijn! Of wat dacht je van een slang om je nek? Wie van jullie is het moedigst?

Is dit allemaal een beetje te griezelig? Uiteraard zijn onze dieren ook gewoon van een afstandje te bewonderen. Van kleurige kameleons tot wandelende takken. Van toekans tot gifkikkers in de meest spectaculaire kleuren. De dierenvrienden van Berkenhof Tropical Zoo zijn met recht een bont gezelschap te noemen.

En laten we ook de tropische vlinders niet vergeten. Gedurende het vlinderseizoen (ongeveer eind maart/begin april t/m november/december, mits het weer het toelaat) fladderen deze juweeltjes rond op zoek naar nectar in de vele bloemen. Met wat goed speurwerk vallen er zelfs honderden eitjes, rupsen en poppen tussen de bladeren te ontdekken.

Omgeving

Het dorp Kwadendamme ligt middenin het groene hart van Zuid-Beveland. Het is een klein maar levendig dorp. Met veel voorzieningen en met een prachtige omgeving. Het dorp ligt in een aantrekkelijk landschappelijk gebied. De Zak van Zuid-Beveland staat bekend om de vele bloemdijken, polders met mooie beboomde dijken, welen en plassen. In de polders liggen veel historische boerderijen. Zoals de Kaneelpolderhoeve en de Roode Hoeve (vanwege de meekrap-rode kleur). Aan de Zwaakse Weel ligt de oudste boerderij, boerderij Kwistenburg. De Zwaakse Weel is het overblijfsel van de vroegere zeearm 'de Zwake'. Deze vormde vroeger de verbinding tussen Middelburg en Antwerpen. De overgebleven weel en omgeving vormen tegenwoordig een natuurgebied.

Kwadendamme en omgeving vormen een uitermate geschikt wandelgebied.

In de omgeving van Berkenhof Tropical Zoo

De faciliteiten van Berkenhof Tropical Zoo