Kantje Levantje , Middelharnis,

Kantje Levantje
Kantje Levantje
Kantje Levantje
Kantje Levantje

Kantje Levantje ligt in het plaatsje Middelharnis op het mooie eiland Goeree-Overflakkee. Goeree-Overflakkee is een eiland in de provincie Zuid-Holland.
De naam Kantje Levantje is een Flakkeesse uitdrukking dat staat voor netjes en schoon. Hotel Kantje Levantje in Middelharnis biedt accommodatie alleen voor volwassenen, een tuin, een bar en een gemeenschappelijke lounge. Tot de faciliteiten van deze accommodatie behoren een restaurant, een 24-uursreceptie, roomservice en gratis WiFi. In het hotel zijn kranten, een faxmachine en een kopieerapparaat beschikbaar.

Elke kamer heeft een eigen badkamer met een haardroger. Alle accommodaties van het hotel zijn voorzien van een zithoek en een flatscreen-tv met kabelzenders. Hotel Kantje Levantje verzorgt dagelijks een continentaal ontbijt. De accommodatie beschikt over een terras. U kunt darten bij Hotel Kantje Levantje, en de omgeving is populair om te fietsen.

Omgeving

Middelharnis, in het plaatselijke dialect Menheerse genoemd, is een plaats in de gemeente Goeree-Overflakkee in de Nederlandse provincie Zuid-Holland.
Middelharnis heeft een oud centrum met een naar verhouding groot winkelaanbod. Aan de haven bevinden zich cafés en restaurants. Rond de monumentale kerk bevinden zich smalle, pittoreske straatjes. Aan de Raadhuisstraat bevindt zich het oude raadhuis uit 1639 in Hollands classicistische stijl. Middelharnis dankt zijn naam aan het feit dat het vroeger het middelste deel van schorrengebied ‘Vier Hernissen’ was. Door de ligging aan het Haringvliet was de plaats vanaf het midden van de 15e eeuw een bloeiend vissersdorp. Langs de haven herinneren oude pakhuizen en de oude werf uit 1675 (nu jachtwerf) aan deze tijd.

Aan het begin van de haven staat het kunstwerk het Kofjekokertje. Een kofjekoker was een jongen van ongeveer 12 jaar die op vissersboten allerlei hand- en spandiensten verrichtte, zoals water halen en de kachel opstoken. Tegenwoordig is Middelharnis het centrum van Goeree-Overflakkee, waar het gezellig winkelen is en waar in de zomer tal van evenementen plaatsvinden.

Middelharnis vormt samen met Sommelsdijk een tweelingdorp. De twee plaatsen zijn aan elkaar gebouwd en lopen in elkaar over. In beide plaatsen is de Voorstraat bijna identiek. In deze straat vind je historische en monumentale panden. Beide dorpen hebben wel verschillende karakters: Middelharnis was een vissersdorp en Sommelsdijk was agrarisch gericht.

 

In de omgeving van Kantje Levantje

De faciliteiten van Kantje Levantje

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: