Avonturenboerderij Molenwaard, Groot-Ammers,

Avonturenboerderij Molenwaard
Avonturenboerderij Molenwaard
Avonturenboerderij Molenwaard
Avonturenboerderij Molenwaard

Beleef met de hele familie het Hollandse landleven: van koe melken, tractor rijden en bootje varen tot vogels kijken, pony rijden en verdwalen in het wilgendoolhof. Knuffel de dieren, ontdek de oude ambachten en proef de (h)eerlijke streekproducten. Behaal je boerderijdiploma en geniet van de vrolijke, educatieve shows van o.a. tv-idolen Fien & Teun.

Een leuk en educatief uitje
Hoe legt een kip een ei? Is een tomaat groente of fruit? En hoe maken bijen honing? Tijdens een avontuurlijke tocht door het park maak je kennis met diverse aspecten van het Hollandse landleven. Avonturenboerderij Molenwaard prikkelt de natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen tussen de 2 en 8 jaar.

Shows
Fien en Teun, bekend van RTL Telekids, zijn het gezicht van de Avonturenboederij en kunnen niet wachten om vriendjes te worden! In hun interactieve minishow delen ze de leukste verhaaltjes over het leven op de boerderij. Geniet ook van de vier boerenkart-theatershow (Prachtige Paarden, Bezige Bijtjes, Kaasmakende Koeien en Machtige Molens) én soms krijgen Fien en Teun bijzondere gasten op bezoek, zoals Peppa Pig en Kikker (tijdens de themamaanden)

Omgeving

Groot-Ammers is een dorp ongeveer drie kilometer ten zuidwesten van Schoonhoven in de gemeente Molenlanden, aan de Lek. Groot-Ammers ligt in de Alblasserwaard.

Molens
Van noord naar zuid staan langs de Molenkade de volgende poldermolens:

Gelkenes Molen; wipmolen
Graaflandse of Middelmolen; een wipmolen uit 1805 (restauratie: 2005-2006)
Achtkante Molen; een rietgedekte, achtkante grondzeiler; ca. 1751
Achterlandse Molen; wipmolen
In het Ooievaarsdorp Liesvelt staat:

Korenmolen De Jonge Sophia; een achtkante grondzeiler; vermoedelijk 1773
Alle molens in Groot-Ammers worden beheerd door de Stichting tot Instandhouding van Molens in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden (SIMAV).

In de omgeving van Avonturenboerderij Molenwaard

De faciliteiten van Avonturenboerderij Molenwaard

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: