Museum in den Halven Maen, Rockanje,

Museum in den Halven Maen
Museum in den Halven Maen
Museum in den Halven Maen
Museum in den Halven Maen

Museum In den Halven Maen in Tinte is een Nederlands museum op Voorne-Putten (Zuid-Holland). Het museum toont oude kruidenierswaren, blik, tabaksartikelen, hoeden en kleding. De verzameling is ondergebracht in een kruidenierswinkel, een cafeetje en een Oudhollandse snoepwinkel. In het woonhuis is een hoedenzolder ingericht.

Het museum is gevestigd in een in 1991 omgebouwde garage aan het huis van de eigenaren. De verzameling bestaat uit oude producten zoals kruidenierswaren, blikken, tabaksartikelen en keukengerei, hoeden, kleding en naaispullen.

Omgeving

Rockanje is een voormalige heerlijkheid en een badplaats gelegen aan de Noordzeekust, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Rockanje behoort tot de gemeente Westvoorne. Aan de westkant van Rockanje ligt een 6 km lang strand met een aangrenzend uniek duingebied: Voornes Duin. In 2018 werd bekend dat het badstrand door de aanleg van de Tweede Maasvlakte langzaam verandert in een waddengebied.

Rockanje is een klein dorp aan de Noordzeekust. Ondanks dat het niet groot is, heeft het dorp heel wat te bieden. Alles wat u nodig heeft voor uw dagelijkse boodschappen, is er te vinden. Elke vrijdag vindt u de weekmarkt op het Dorpsplein midden in het centrum van het dorp. Ook de horeca heeft het een en ander te bieden. U kunt er altijd terecht voor een lekker bakje koffie of een bijzonder broodje.

Het strand van Rockanje aan Zee
Het strand van Rockanje is een zeer schoon strand. Jaren achtereen wordt het strand beloond met de Blauwe vlag en de Quality Coast Award. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het Rockanje strand populair is bij gezinnen met kinderen. De vijf strandtenten op het strand van Rockanje hebben ieder een eigen uitstraling en publiek. Van april tot oktober zijn de strandtenten de gehele week open. Gedurende de wintermaanden zijn vrijwel alle strandtenten gesloten.

Meer bezienswaardigheden in Rockanje.
– De molen van Rockanje. De huidige molen aan de Molendijk in Rockanje aan Zee staat hier al sinds 1718.

– Begraafplaats Maria Rust. De begraafplaats Maria Rust heeft van 1828 to 1950 gefunctioneerd als openbare begraafplaats. Door de inzet van een grote groep vrijwilligers is deze unieke begraafplaats omgetoverd tot een prachtig stukje Rockanje en absoluut de moeite waard om te bezoeken.

– De Nederlands Hervormde kerk. De Nederlands Hervormde kerk in Rockanje is het oudste nog bestaande gebouw in Rockanje aan Zee.

– Openluchtmuseum De Duinhuisjes. Op deze historische plek in Rockanje aan Zee staan vier duinhuisjes. De vier duinhuisjes geven een mooi beeld van hoe men in dit gebied rond 1900 leefde.

– Bezoekerscentrum Zuid-Hollands Landschap. Het educatieve en informatieve centrum van het Zuid-Hollands Landschap in de duinen van Voorne.

– Het oude Dorpsplein. Het oude centrum van Rockanje aan Zee.

– Pottenbakkerij De Zeewegpottenbakkers. Rockanjes eigen pottenbakkers met demonstraties en exposities.

– Museum de Koffieleut. Misschien wel de grootste verzameling koffiemolens van heel Nederland.

– Koningslinde. Bij het aantreden van Koning Willem Alexander werd deze linde geplaatst.

 

 

In de omgeving van Museum in den Halven Maen

De faciliteiten van Museum in den Halven Maen

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: