Kinderboekenmuseum, Den Haag,

Kinderboekenmuseum
Kinderboekenmuseum
Kinderboekenmuseum
Kinderboekenmuseum

Het Kinderboekenmuseum is een museum over Nederlandse jeugdliteratuur dat deel uitmaakt van het Literatuurmuseum (voorheen: Nederlands Letterkundig Museum) in Den Haag. Het archief van het museum bevat onder meer het manuscript van Dik Trom, handschriften van Annie M.G. Schmidt, de Kikker-illustraties van Max Velthuijs en de typemachine waarop Thea Beckman haar bestseller Kruistocht in Spijkerbroek schreef. Van alles wat het museum bewaart, stelt het maar een heel klein gedeelte tentoon, de rest is beschikbaar voor bijvoorbeeld onderzoek.

Het museum ligt naast Den Haag Centraal en is goed bereikbaar met de tram en diverse stads- en streekbussen. Je loopt in 2 minuten van Den Haag Centraal naar het museum. Neem in de stationshal de uitgang naar het Anna van Buerenplein en steek het plein over. Neem de smalle doorgang recht voor je, je ziet dan voor je de hoofdingang van het Koninklijke Bibliotheek-gebouw. Het museum bevindt zich op de eerste verdieping.

Per auto

Het Kinderboekenmuseum bevindt zich vlakbij de uitvalswegen naar Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. Vanaf het Prins Clausplein de A12 richting Den Haag aanhouden en blijven volgen (dit is de Utrechtse Baan). Neem afrit 2 (P-Centrum). Direct naast het museum kun je parkeren in parkeergarage Centraal Station/New Babylon. Meer informatie vind je op de website van Qpark.

Omgeving

Den Haag biedt een schat aan indrukwekkende kunst. Laat je inspireren door de bijzondere Haagse musea en prachtige tentoonstellingen. Bewonder de voortreffelijke werken van Rembrandt, Vermeer en Mondriaan in het Mauritshuis en Gemeentemuseum. Ontdek het grootste schilderij van Nederland, Panorama Mesdag. Laat je fantasie de vrije loop in het Escher museum. En ontdek de parel in de Scheveningse duinen, Museum Beelden aan Zee. Elke dag zijn er in Den Haag tal van leuke excursies te doen. Vaar door de Haagse grachten, beleef politiek Den Haag van dichtbij of ontdek de verborgen hofjes in de binnenstad. Deze excursies van VVV Den Haag (Spui 68) laten je gegarandeerd de stad met andere ogen zien. Perfect voor een dagje uit!

Een dagje uit in Den Haag betekent kiezen. In vrijwel geen enkele andere Nederlandse stad zijn zo veel attracties en bezienswaardigheden. Bezoek je het beroemde Binnenhof of ontdek je Holland in het klein bij Madurodam? Vaar je met een boot door de Haagse grachten of ga je relaxen op 't strand van Scheveningen? Eén ding is zeker: je zult je zeker vermaken in Den Haag!

De 11 kilometer strand in de achtertuin geeft Den Haag altijd iets extra's. De blik op de vrije horizon, de frisse zeelucht en de stoere surfers roepen vier seizoenen lang een on-Nederlands vakantiegevoel op.

 

 

In de omgeving van Kinderboekenmuseum

De faciliteiten van Kinderboekenmuseum

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: