Brandweermuseum, Hellevoetsluis,

Nationaal Brandweermuseum
Nationaal Brandweermuseum
Nationaal Brandweermuseum
Nationaal Brandweermuseum

Het Nationaal Brandweermuseum is gevestigd in Hellevoetsluis, in twee voormalige marinegebouwen die dateren uit 1786.

De collectie omvat brandbestrijdingsmiddelen die in Nederland werden gebruikt tussen ca. 1550 en nu. In het museum zijn onder andere originele brandspuiten, gebouwd in de werkplaats van Jan van der Heyden, de man die de brandspuit verbeterde door er een slang aan toe te voegen. Verder zijn er ratels, emmers en andere attributen te zien, maar ook moderne brandblussers. De brandweervoertuigen in het museum laten de ontwikkeling zien die tussen de zeventiende en de eenentwintigste eeuw hebben plaatsgevonden.

Het Brandweermuseum heeft naast blusmiddelen ook andere zaken zoals een collectie onderscheidingstekens die brandweerlieden droegen in de tijd voor de introductie van het uniform, en een collectie miniatuur brandweerauto's.

Omgeving

Hellevoetsluis kent vele gezichten, de historische vesting (ooit ’s Lands belangrijkste Marinehaven), de voormalige gemeenten Nieuwenhoorn, Oudenhoorn en Nieuw-Helvoet met hun eigen karakters en de moderne woonwijken uit recente tijden. Dat alles omringd door natuur en water maakt Hellevoetsluis uniek en vooral aantrekkelijk om eens uitgebreid rond te kijken.Maak kennis met de rijke maritieme historie en het roemruchte verleden van deze unieke vestinghaven. Hellevoetsluis is een oude vestingstad aan het Haringvliet met circa 40.000 inwoners. Door de ligging aan het water is er veel activiteit op het gebied van watersport maar ook de liefhebbers van strand, water en cultuurhistorie kunnen hier hun hart ophalen.

In Hellevoetsluis kun je alle dagen van de week prima winkelen. Op zondagmiddag is een deel van de winkels geopend in de Struytse Hoeck. Vrijdagavond is het koopavond en de meeste winkels zijn tot 21.00 uur geopend. Parkeren is overal gratis in Hellevoetsluis.

In de omgeving van Brandweermuseum

De faciliteiten van Brandweermuseum

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: