CORPUS, Oegstgeest,

CORPUS
CORPUS
CORPUS
CORPUS

CORPUS is een interactief museum over het menselijk lichaam in Oegstgeest.Bij CORPUS, Latijn voor lichaam, staat de attractie 'reis door de mens' centraal. Hierbij doorloopt het publiek in een groep in 55 minuten door de verschillende organen van het menselijk lichaam.[2] Elke deelnemer krijgt bij de entree een audiotour die tekst en uitleg geeft tijdens de rondleiding begeleid door film, geur en lichteffecten.

De reis begint bij de knie, van hieruit loopt men door het lichaam via diverse menselijke organen waaronder de baarmoeder, de darmen, de longen, het hart, het hoofd, met de mond, de neus en het oor en uiteindelijk de hersenen. Vanuit de hersenen kan men door 'mijn CORPUS' lopen, het interactieve deel van de educatieve attractie. Tijdens de reis gaat men naar boven via verschillende bewegende platformen waarbij men met 3D-brillen naar een scherm kijkt.

CORPUS is gevestigd langs de snelweg in een gebouw dat een 35 meter hoog zittend model van een menselijk lichaam bevat, langs de A44 bij afrit Leiden.

Omgeving

Oegstgeest (Geluidsfragment uitspraak is een plaats en gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland en buurgemeente van Leiden.
Oegstgeest grenst aan de noordkant aan Warmond (gemeente Teylingen), ten oosten en aan de zuidkant aan Leiden en aan de westkant grenst het dorp aan de Oude Rijn en Rijnsburg (gemeente Katwijk).

Meer dagjes uit

In Leiden is er de mogelijkheid om de stad via het water te verkennen.

 

Foto´s van CORPUS

In de omgeving van CORPUS

De faciliteiten van CORPUS

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: