Het Science Centre , Delft,

Het Science Centre
Het Science Centre
Het Science Centre
Het Science Centre

Het Science Centre Delft is een technisch en wetenschappelijk tentoonstellings- en onderzoekscentrum in Delft. Het is onderdeel van de TU Delft.

Het Science Centre Delft toont bezoekers wat de rol van techniek is bij actuele thema's zoals klimaatverandering, veiligheid en serious gaming. Bezoekers worden betrokken bij alle onderdelen van de tentoonstelling. Alle onderdelen van het centrum zijn gebaseerd op onderzoek van de TU Delft.

Science Centre Delft toont wetenschappelijke innovaties en onderzoek zoals dat aan de TU Delft plaatsvindt. Belangrijk in de collectie is het verschaffen van inzicht in het proces van wetenschappelijk onderzoek. Studenten en wetenschappers kunnen hun onderzoek in Science Centre Delft aan het publiek tonen.In de eerste ruimte, Amazing Technology, zijn eindproducten van studentenprojecten te zien.

Science Centre Delft is gevestigd in de voormalige faculteit Mijnbouwkunde en Petroleumwinning en dateert uit 1912.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag t/m vrijdag 10.00 - 17.00 uur
Zaterdag en zondag 11.00 - 17.00 uur

Omgeving

Delft is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. De stad ligt tussen Den Haag en Rotterdam, op ongeveer 15 minuten afstand van beide steden. En in slechts drie kwartier ben je vanaf Amsterdam (Schiphol) in Delft. Van het Centraal Station loop je in een paar minuten het centrum in. Kom je met de auto? Je kunt makkelijk en snel (betaald) parkeren in een van de drie parkeergarages rond het centrum. Delft is de stad van het karakteristieke Delfts Blauw. Het aardewerk is sinds het ontstaan in de VOC-tijd wereldberoemd. Bovendien is Delft nog steeds dé plek waar je kunt zien en ervaren hoe Delfts Blauw op authentieke wijze wordt vervaardigd. De Meester van het Licht Johannes Vermeer werd geboren in Delft. Zijn werk hangt verspreid over de wereld maar alleen in Delft kun je zijn hele oeuvre bewonderen. Tot slot staat de stad bekend om haar nauwe band met het Oranjehuis. Veel bezienswaardigheden in Delft hebben een link met een van deze drie iconen.

Er zijn veel manieren om Delft te ontdekken: te voet, met de fiets of kies voor een unieke ervaring met de Delft City Shuttle of Paardentram. De stad liever vanaf het water bekijken? Laat je verrassen tijdens een rondvaart door de eeuwenoude grachten.

Shopliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Delft! Ontdek de vele winkels, boetiekjes en speciaalzaken. Winkels in Delft zijn over het algemeen van 09.00 uur tot 17.30 uur geopend. Op zondag en maandag gaan de meeste winkels in het centrum pas om 12.00 uur open.

KOOPAVOND
Op vrijdagavond is het koopavond in Delft, dan kun je extra lang shoppen! Veel winkels zijn dan tot 21.00 uur geopend.

 

 

In de omgeving van Het Science Centre

De faciliteiten van Het Science Centre

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: