Anne Frank Museum, Amsterdam,

Anne Frank Museum
Anne Frank Museum
Anne Frank Museum
Anne Frank Museum

Het Anne Frank Huis is een monument ter gedachtenis aan Anne Frank (bekend geworden door het dagboek dat ze schreef, Het Achterhuis) en haar familie. Het huis staat in Amsterdam aan de Prinsengracht 263-267. De ingang van het museum is, om de hoek, aan de Westermarkt 20. Vanaf het Centraal Station is het ongeveer 20 minuten lopen. De trams 13 en 17 stoppen in de buurt, bij halte 'Westermarkt'.

De collectie van het Anne Frank Huis omvat ongeveer 15.000 documenten en voorwerpen. Ze vertellen het verhaal van Anne Frank, het dagboek en het Achterhuis. Het museum heeft te weinig ruimte om alles te laten zien. Maar de kleine tentoonstelling Tastbare herinneringen geeft je een indruk van de veelzijdigheid van de collectie en laat een aantal bijzondere objecten zien. Het Anne Frank Huis is een museum met een verhaal. Als bezoeker beleef je dit verhaal aan de hand van citaten, foto's, filmpjes en originele voorwerpen. De sfeer in het museum is authentiek en ingetogen.

Ruim twee jaar zat Anne Frank met haar familie ondergedoken in het achterhuis van het pand aan de Prinsengracht 263, waar Anne’s vader, Otto Frank, zijn bedrijf had. Ook de familie Van Pels en Fritz Pfeffer hadden hier hun schuilplek.De toegang tot het Achterhuis was verborgen achter een draaikast die speciaal voor dit doel was gemaakt. Het kantoorpersoneel hielp de onderduikers met eten en bracht 'nieuws van buiten'. Op 4 augustus 1944 werd de schuilplaats verraden en de onderduikers werden gedeporteerd naar verschillende concentratiekampen. Alleen Otto Frank overleefde de oorlog.
De kamers in het Anne Frank Huis, alhoewel er geen meubels meer in staan, ademen nog steeds de sfeer uit de onderduikperiode. Citaten uit het dagboek, foto's, filmbeelden en originele voorwerpen van de onderduikers en de helpers illustreren de gebeurtenissen die zich hier hebben afgespeeld. Het geruite dagboek en andere originele geschriften van Anne Frank zijn hier te zien.

Omgeving


Amsterdam is de hoofdstad en naar inwonertal de grootste gemeente van Nederland. De stad, in het Amsterdams ook Mokum genoemd, ligt in de provincie Noord-Holland, aan het IJ, het Noordzeekanaal en de monding van de Amstel.  Bezienswaardigheden en attracties in Amsterdam zijn het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum, het Van Gogh Museum en Het Scheepvaartmuseum, het Anne Frank Huis, het Concertgebouw, Muziekgebouw aan 't IJ en EYE Filmmuseum, dierentuin Artis, de Wallen en de coffeeshops. De stad telt twee universiteiten en meerdere hogescholen.

Er zijn vele - bijna honderd - musea in Amsterdam. De grootste musea liggen aan het Museumplein, dit zijn het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld Het Scheepvaartmuseum, het Tropenmuseum, het Amsterdam Museum, het Joods Historisch Museum en het paleis op de Dam. Andere kleine, beroemde musea zijn het Anne Frank Huis en het Rembrandthuis.

Amsterdam kent een zeer gevarieerd en drukbezocht uitgaansleven. De belangrijkste uitgaanspleinen met terrassen en horecagelegenheden voor zowel Amsterdammers als toeristen zijn het Leidseplein en het Rembrandtplein. In deze omgeving bevinden zich ook de bekendste clubs: Jimmy Woo, Supperclub, Escape, Sugarfactory en Club AIR. Daarnaast zijn er elders in de stad nog Bitterzoet, ClubNL en Panama.

 

In de omgeving van Anne Frank Museum

De faciliteiten van Anne Frank Museum

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: