Casa Cozy, Gerkesklooster,

Casa Cozy
Casa Cozy
Casa Cozy
Casa Cozy

Rieten dak, in stijl gemeubileerd, sfeerhaard en een schitterend uitzicht, deze authentieke boerderij heeft het allemaal. De begane grond is voorzien van vloerverwarming. De vierde slaapkamer is gesitueerd op de eerste verdieping en kijkt uit op de woonkamer. U kunt ook bij deze woning handdoeken huren. Geniet van het uitzicht vanaf het prieel of één van de drie terrassen in de omheinde tuin. Slaapkamer twee heeft een twijfelaar bed (200 x 130).
Kiest u één van de terrassen of het prieel om zalig te genieten van de natuur en rust. Op 150 meter afstand zijn er mogelijkheden om te vissen en kanoën. Natuurlijk is deze omgeving heerlijk wandelen en fietsen.

Omgeving

De regio heeft diverse activiteiten te bieden, zo kunt u wadlopen, kanoën (150 m), vissen (150 m), wandelen of fietsen. Leuke plaatsen in de regio om te bezoeken: Dokkum, Zoutkamp, Lauwersoog, nationaal park Lauwersmeer en gaat u iets verder weg dan Drachten. Ook kunt u aan het zeehondencentrum in Pieterburen een bezoek brengen, altijd leuk om zeehonden eens van dichtbij te bekijken.

Tips voor uitstapjes in Friesland

Leeuwarden: de vestingwallen, de Prinsentuin en Aqua Zoo
Leeuwarden heeft al eeuwen een bijzonder band met de Oranje Nassau?s die hier schitterende gebouwen optrokken. De grachten en 17e eeuwse huizen maken de binnenstad tot een aantrekkelijk winkelgebied. De Grote Kerk, het Stadhouderlijk Hof, het Princessehof en het Fries Museum zijn een bezoek waard. In het Aqua zoo bij Leeuwarden ontmoet u bijzondere dieren die in en om het water leven. Van wasbeer tot pinguïn. Ze wonen allemaal in een zo natuurlijk mogelijke setting.

Sneek: de Waterpoort
De bekendste in Nederland, waarschijnlijk gebouwd rond 1492, toen rond Sneek een stadsmuur werd aangelegd. De Waterpoort bleef over en is tegenwoordig het symbool van Sneek. Dit is onder meer terug te vinden in het grootzeil van het Sneeker skûtje Sneeker Pan, en in de zeilen van de Sneeker zeilmakerij Gaastra.

Makkum: Koninklijke Tichelaar
Het oudste bedrijf in Nederland voor handgeschilderd aardewerk en tegels.

Hindeloopen: het Hidde Nijland Museum
Een cultuurhistorisch museum in één van de Friese elf steden. Het werd geopend op 16 juli 1919 en is daarmee een van de oudste musea van Friesland. Hinderloop is befaamd om zijn bijzondere schilderkunst, kostuums en scheepvaarthistorie.

Stavoren: het Vrouwtje van Stavoren
Mooi standbeeldje, naar een oude streeklegende. In Stavoren heeft ook de Bruine Vloot haar thuishaven. Het is ook het eindpunt van de Friese Meren en voor watersporters de plaats om vanuit de Friese Meren het IJsselmeer op te varen.

Dagelijkse boodschappen op max. 8,0 km
Dichtstbijzijnde stad op max. 20,0 km
Fietsverhuur op max. 10,0 km
Restaurant op max. 500 m
Vismogelijkheid op max. 150 m
Zwemwater (zee, meer, rivier, zwembad) op max. 10,0 km

Foto´s van Casa Cozy

In de omgeving van Casa Cozy

De faciliteiten van Casa Cozy